Tuesday, August 23, 2016

Random : Cerita Santai-Santai

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Tak nak update.. rasa nak update..
So, update sempoi-sempoi sudah la..

Projek D.I.Y (Do It Yourself )
Hasil kerja tangan papa Fasya..
Just gunakan lebihan mounting board projek sekolah Fasya.
Hehe.. konon-konon bagi semangat kat bini suh rajin masak.
Dah selamat tampal dekat ruangan memasak saya.

Banner stick untuk kek birthday.
Tolong buat je untuk kawan.

My Bestie

Throwback raya aritu…
BFF zaman study dulu datang beraya kat rumah

Jalan-Jalan Isi Perut


Late Dinner kat White House & Grill..
Sebenarnya kafe ni baru beroperasi semula..
Sebelum ni just menu western food sahaja yang ada..
Sekarang dah ada “Nasi lemak Kampung”


Kebiasaan malam Khamis, memang tak larat nak masak..
Sebab sampai rumah dah lewat sangat.
Balik kerja, terus ke kelas Taekwando Fasya sampai kul 6.30pm..
So, makan luar jelah..
Nasi lemak kat sini just RM3 sahaja..
Rezeki Fasya, owner kafe belanja dia Mushroom Soup & Garlic Bread.

Balik mengaji , pekena Meatball & Black papper kat Kafe Birai Tangga.
Makanan feberet Fasya lah tu..

Jalan-jalan Cuci Mata

SSF Homedeco..
Port feberet untuk cuci-cuci mata..
Setiap kali ke Kuantan wajib singgah..
Tak beli pom xpe.. boleh tengok pom dah happy kan
Dasar perempuan! Haha
L.O.V.E,
Lya Afrina

22 comments:

dear anies said...

biasa laa tu org pompuan...benda2 mcm tu namanya terapi kan lya.. hahahah

mama tisya said...

dlu slalu juga pegi SSF homedeco ...suka tgk mcm2 deco..tp lama dh tk pegi

norhidana miswan said...

lya suami isteri mmg rajin DIY mmg ada sentuhan kretif

geram nengok sesi mkn2 western tuh... aritu dh ada usha beberapa kedai mkn yg kuar kt blog lya tp lum sempat singgah.... tungu balik kg lama skit baru blh jln2 situ

Dalila Zakaria said...

Sweet nye papa asya..

Qhaifa Nur said...

Bila dh tgn kreatif...cantik buat apa saja

Seronok tgk mkn2 lya ni, sedappp

Dayana Bahar said...

macam comel je umah lya... nak tgk keseluruhan je rasanya... kaler putih menyerlahkan hiasan kan....

anis abdullah said...

Pompuan memang suka window shopping je...kemudian....boelh jadi ada 1 atau 2 pembelian..

amirah said...

waa...dua2 kreatif ye liya dan fain...

ssf mmng buat kita rambang mata..geram!!hahaha

Yana Libra said...

seronok tgk :)

Mummydearie said...

Bagus betul Lya dan Fain ni tau. Dua-dua kreatif. Memang sesuailah you all berdua jadi pasangan ^_^

Betul tu Lya. Kalau dapat cuci mata pun dah okey. Hilang dah segala stress dalam badan!

Yati said...

Hehehe.. sama la. Suka jalan-jalan kat kedai-kedai barang rumah. Sedapnya tengok Fasya makan. :)

hainom OKje said...

Kreatif rupanya En Hubby tu ye....
Mak pun ada bunga rumput tu Lya, beli kat Ikea.
Hihi...mmg dasar betullah pompuan ni ye Lya. Janji dpt cuci mata pun cukuplah

Kakzakie Purvit said...

Kalau kreatif apa dibuat cantik aje dipandang mata.

el said...

kann tu lah pompuan dpt cuci mata pun dah seronok hehehe
papa asya pun ketif jugak ye

Fiza Rahman said...

Cantiknya hasil tangan papa fasya. Kemas jer nengok. Wah... rezeki fasya ada org belanja.

NanyFadhly said...

Sukaaa sangat projek DIY korangs. Kreatif...

Diana Rashid said...

Sebelum tidur malam tadi terbaca komen Lya di blog saya..tak sangka2 boleh pulak mimpi Asya..hahah...dia sihat kan??

QasehnyaRania said...

cantik dan menarik idea fain
alhamdulillah.. kenyang fasha ..

n.i.n.a Mads TM said...

lawanyaaa.. kreatif ni. banyak asha makan. hehe

Kopiolimauice said...

Betul2 dpt tgok pn dh rsa bahagia hahaha

Qaseh Vee said...

Auntie jeles tgk ais krim fasya tu ... Sis lak , suka tgk Baju ... Dah mcm terapi lak ...

Nina Mads said...

bila agaknya nk jalan2 ganu.. hehe.kalau p sna blh singgah umh lya.