Wednesday, September 21, 2016

Aidiladha 2016

Asssalammualaikum & Salam Sejahtera
Lama sangat bercuti…. Blur-blur je nak hapdate blog ni..
Rasanya belum terlewat untuk saya ucapkan …
“Salam Aidiladha & Selamat Hari Malaysia” buat semua ..
Aidiladha tahun ni memang tak ada kemana-mana..
Tak ada cerita menarik pon..
Bergambar pagi raya dengan berbaju raya pon tak ada langsung..
Raya pertama weols berseluar+t-shirt+parang…
Alhamdulillah, tahun ni rezeki papa Fasya untuk masuk ibadah korban 1 bahagian.


Raya ke-2, papa Fasya dah start kerja…
So duk rumah ajelah..
Last week saya cuti direct seminggu…
Bermula 12-17 Sep 2016.. Fuhhh… nikmatnya !
Feeling housewife sangat!
Masak & tunggu husband balik makan t/hari..
Beli VCD movie baru-baru & layan dengan Fasya
Saja ambil cuti lama, sebab nak rehatkan diri..
Kebetulan Fasya cuti sekolah.. Walaupom tak bercuti kemana…
Tapi nikmatnya boleh bersantai & berehat sepuasnya di rumah sendiri.


Projek tertangguh sebelum raya puasa dulu lagi ni… 
Akhirnya cuti baru berjaya tukar gambar untuk diselitkan dalam cermin MALMA ni.

Haaa.. Ni lah Shawl 2 Loop Mylea Jue Aziz tu..
Baru sempat melaram … Kualiti kain dia cantik.

Bonding Bonda Gittew

Cuti baru-baru ni sempat hadir majlid pernikahan bbf zaman-zaman kecik dulu..
Kita orang memang membesar bersama & sangat kamceng..
Tapi, lebih kamceng dengan kakak pengantinlah..sebab sebaya.
Boleh dikatakan kami macam adik-beradik.. banyak giler perkara best
& giler-giler yang kami lakukan bersama..
Tapi… semuanya berubah bila dah masing-masing meningkat dewasa…
Sambung belajar… bekerja & akhirnya berkeluarga…
Jarak & masa membataskan pertemuan kami…
Kalau sempat, biasanya time raya je kita orang berjumpa…
Tapi bila dah berjumpa…macam-macam ceritalah keluar…
Tapi mujur ada teknologi yang menghubungkan…
Sesekali adalah jugak whtsapp2 ke… tapi tak selalu lah..
Masing-masing kan ada komitmen kehidupan..
Apa-apa pun, segala kenangan waktu membesar bersama akan sentiasa kekal dalam ingatan..
Andai masa mampu diputarkan semula…..

Outfit Of The Day 

Gambar dengan pengantin baru

 Mama & bridemadenya.. hehe

Ok.. Special pose dari Fasya…. 
Sampai ketemu lagi ;-)

L.O.V.E,,
Lya Afrina

21 comments:

idzwa kamaruddin said...

seronok tgk awak sihat lya

Adlin Mohamad said...

cantik baju princess
and berani dia tgk lembu kena sembelih eyh..

norhidana miswan said...

seronok cuti duk umah lepak2 je kan lya....

suke ngn baju sedondon lya ngn asya....

Qhaifa Nur said...

Comey fasya bershawl tu..
Samalah kita Lya.. ct lama pun dduk rumah juga..nasib baik raya umah mak..taklah boring

anis abdullah said...

Tunggu jugak baju nak lapah daging tu..hehe..

Diana Rashid said...

lama nya cuti..sama macam Fasya cuti la tu..bahagia la dia mama ada kat rumah teman dia sepanjang cuti sekolah....heheh

suhailah hamid said...

Cantiknya Fasya pakai tudung dan berbaju kurung. Manis je dia.
Bila dah dewasa, komitmen makin banyak memang dah jarang berhubung dengan bff kan.

mun said...

comel je fasya tau...

Mrs Velentine said...

salam aidiladha sha...dan selamat hari malaysia

QasehnyaRania said...

warna yg cantik dipakai.
comel keduanya.. sedondon gituu ;-)

mama tisya said...

fasya posing ngan bunga tu..nmpk bunga tu lg beso dr die

Chekgu Azrine said...

Cantik betul bila merah bertemu putih dalam gambar...naik hah

NanyFadhly said...

Bile diimbas kembali. Kawan-kawan kita yang masa kecik membesar sama-sama memang dah sama macam adik beradik. Macam2 kita kongsi bersama kan? part main tuh jangan cakap la....And you are right..bila dah meningkat alam dewasa, berkahwin, ada anak...jadi memang sangat terbatas la kan perhubungan tuh. Tapi still keep in touch. Bukan kawan-kawan ajer..cousin pun sama. Masa kecik..ya ampunnn...kamcing sesangat! :)

Tudung instant pink Fasya tuh cun lah! baju pun sedondon. Pandai mama die mix and match. :)

E'in said...

raya haji lps pun e'in takde pakai cantik2.. duduk rumah pakai tracksuit jage anak.. hihi

eita said...

akak duk kat padang kemunting..hari tu rasa ada jupe kat nirwana..nak tegur takut saloh orang..hehehehe...

hainom OKje said...

Dulu masa hakak keje kalau dpt cuti lama gitu mmg best Lya. Ha sekarang, hambik cuti lama terus haha....

Naik betul baju pink tu dengan pelamin putih. Bestnya......dapat deko deko ye Lya. Rumahku syurgaku. Cantik rumah Lya

Mummydearie said...

Samalah kita, Lya. Akak pun tak celebrate sakan-sakan hari raya aidil adha yang lalu. Pakai aje baju raya puasa and then makan di rumah my kakak. Lepas tu balik tidur ^_^ Takda apa yang happening sangat.

Kita ni bekerja kalau dapat cuti lama, memang nikmat yang amat. Tapi jadi surirumah lagi banyak kerjakan, betul tak?

Qaseh Vee said...

Pakai Baju baru juga raya haji tu wpun dok umah je . tapi tetap Ada biskut dan kek . terlebih rajin sikit ... Heheheee

Nina Mads said...

memang best kalau cuti dudk rumah hehee. cantik baju pengantin. happy je tgk lya

Kopiolimauice said...

Fina pnghibur hati mama sat je dh besar ye

dear anies said...

amboiii merahnya mak ngahhh ;-)


barakallahu lakuma utk mempelai...