Tuesday, September 6, 2016

Cuti-Cuti Merdeka !

Assalammualaikum & Salam Sejahtera.
Pejam celik..pejam celik dah masuk bulan 9.
Haii September !! Pls be nice !
Cuti Hari Merdeka baru ni tak de plan bercuti kemana pom..
Dah cuti belubang… 31.08.2016 jatuh hari Rabu..
Khamis nak kerja balik. So duk rumah diam-diam..
Malas nak ambik cuti Khamis tu, sebab dah plan nak cuti direct raya haji ni..
Dari 12hb-17hb… Fuhhh..boleh berehat sepuasnya!

Tapi cuti merdeka baru ni keluar jugak breakfast..
Lepas tu pergi beli barang-barang cam botol & tupperware Eco RM2 & Mr Diy..
Projek 5S peti aiss gittu.. Haha..
Yeayyy..projek tergengala dah berjaya disettlekan hari tu..
Baru nampak kemas & tersusun je dalam peti ais.. Nak ambik barang pon senang..

Ootd lah sangat! Theme ada kaler jalur gemilang dah tu..
Sempena merdeka katakan...
Fasya dalam latihan nak pakai tudung secara kekal..
Slow-slow... tak nak paksa lebih-lebih..
Setakat ni alhamdulillah...

Lepie-lepie dengan mama jugak. hehe

Sebelum balik rumah, sempat singgah Karnival Usahawan ..
Saje menyibukkan diri..walaupon tak suka sebenarnya pergi tempat ramai orang camtu..
Biasalah… nak cuci mata… mesti ada jugak terbeli..
Beli Shawl Mylea Couture untuk Fasya..
Jue Aziz duta Mylea Couture tu..
Pic test shawl mylea couture ni tak de ambik lagi.Tapi kualiti kain memang cantik..
Yang pasti time beli ni murah... cuma RM25 jahh

Haaa...ni cerita weekend baru-baru ni..
Tak rancang pon nak kemana.. Lepas Jumaat bersiap menuju ke Paka.
Motif utama semestinya nak ke Romantica Home Decor semata nak beli bekas lilin..
Orang tengah semnagta nak deko-deko.. Haha.
Odwy balik..singgah Mesra Mall...
Sekali lagi menyibukkan diri dekat Timo Fest...
Tapi sekejap je..terus blah..
Saya nak naik pitam tempat ramai orang camtu.

Singgah tepi pantai Paka.. Tak tahu nama apa pantai ni..
Just makan ringan-ringan kat wrung tepi pantai ni..
Sebenarnya..1st time masuk pantai ni...
Serius tak tahu banyak giler gerai kat belakang ni.

Niat asal nak beli bekas lilin jah..
Sekali terbeli sarung kusyen kecik ni. Cuma RM7.90/pcs include gst ye...
Berbaloi-baloi..kualiti sangat tiptop! Tengok je sarung kusyen ni..terus terbayang.
Balik terus pasang.. Hehe.. Sebelum ni kusyen asal kaler Fushia..memang kontra dengan kaler biru turqoise tu. Lepas ni boleh la beli lagi untuk buat gilir-gilir.
Pic bekas lilin tak xde snap plok..Haha

L.o.v.e,
Lya Afrina

31 comments:

mawar_berduri said...

nampak anak dara sgt asya pakai tudung..cepat dia besar ..cun plak tu ..hihihi

mama tisya said...

asya posing ngan artis gtu...rmi yg cuti pjg ry haji kn...kita dh cuti merdeka aritu so ry haji xcuti pjg la

Zee Suhaini said...

comel sarung kusyen tuh..berkenan jugak..aritu nampak kat blog sape ntah tapi tak terpegi lagi romantica..

asya dah bertudung yer..tahniah..

Nad MamaZN said...

semangat tu nak deko2.. seronok kan? heee...
bagus fasya.. takpe, pelan2 :)

Ena said...

Cantiknya kusyen tu
berbaloi2 sanat la dengan harga
murah sgt2 tu..

Kakzakie Purvit said...

Rajin Lya mendeko rumah
Bila dah dpt puas rasa hati kan..

anis abdullah said...

Hehe orang perempuan nak beli satu boleh jadi 2 atau lebih. Hehe.

- dieyana - said...

cantik kerusi n bantal2 tu..

fasya comel! ;-))

norhidana miswan said...

beli tudung utk asya je ke utk mak nya takde hehehe...

sarung kusyen tu mmg cun... sesuai ngn sofa tuh... nk beli benda lain... terbeli benda lain tu biasa... mana blh tgk je kan

Rosidah Muhd said...

sama la kita semangat nak mendeco rumah..tambah2 rumah baru sekarang ni..bertauhnyer asya dpt bgambar dgn jue aziz

~aSHa~ said...

sha xsempat betul nak gi karnival usahawan tu....rasa rugi bebenor....

cantiknye sofa dan bantal kecik tu....

Dalila Zakaria said...

Cantiknya deko-deko rumah lya..

Lya Amie said...

weekend je masa yg ada utk berjalan tp saya selalu rehat kat rumah je malas keluar haha

Qhaifa Nur said...

Seronoknya Fasya jumpa retis...
Lya...sukalah sarung kusyen tu..ceria biru putih gitu

ZULHILMI TEMPOYAK said...

begayanya dia. hee... comei

Mommy Cici said...

heheh pompuan kan kalau cakap nak beli 1 benda tu mesti ada je terbeli benda lain

NanyFadhly said...

UUU....bergambar dengan retis tuh...Hehehe. Serius stylo sarung bantal tuh. Dah ler murah...pandai korang pilih. Memang ade taste!

Chekgu Azrine said...

akk cuti merdeka takde kemana...dok jela rumah...hahahaa

el said...

lawanyaaaaaaaaaa

Mummydearie said...

Kalau dah kata nak pergi shopping tu, memang takdalah ikut barang dalam senarai. Mesti terbabas beli entah apa-apakan, Lya!

Baguslah kalau Fasya dah mula nak bertudung kekal. Tapi biar datang dari hatinya, bukan kita yang paksa-paksa. Paksaan ni selalunya tak kekal lama ^_^

adarnadzmie said...

fasya nmpk malu2 bergambar dgn jue Aziz..hehee

E'in said...

kreatif lya nie taw.. cantik je hias rumah.. :)

Kesuma Angsana said...

comel sgt sampai auntie confius mana satu duta tudung yg sebenarnya. he3

TunSha Ayunie said...

Cantik sangat warna sofa tu. Macam terpegun kejap. Haha ! Sarung kusyen tu pun macam cantik.

Selalunya kalau kita niat nak beli "itu je" mesti akan terjadi beli benda lain... normal sangat...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

cantek2 shawl fasya..zara skang dh kembali tudung ekspress..die suka sarung biasa jek plak..adesss..haha

Cikna said...

Dh lama xkesini fasya dh start b'tudung ye, comeynye dia...;-)

Yati said...

Rajin Lya jalan cari barang untuk men-deco ye.
Comei Fasya bertudung. :)

hainom OKje said...

Yelah....kita sebagai mak bapak bagi jerlah dorongan.....Tak pe lagi pun Fasya kecik lagi....

Cantiknya deko rumah awak Lya....tersukalah pulok....

Qaseh Vee said...

Mesti cantik rumah lya ni kan . rajin deco ...

Nina Mads said...

makin lawa jue aziz skrg.. lawaaaa kusyen tu. hehe. lps ni semangat la mendeco rumah

dear anies said...

pic lya ngan jue aziz mana? ;-)