Thursday, October 20, 2016

Hujung Minggu

Assalammualaikum & Salam sejahtera
Tak tahu nak update apa..
So simpan kenangan kisah hujung minggu yang lepas..
Hujung minggu ni memang waktu yang amat beharga bagi yang bekerja..
Time nilah nak settle segala urusan rumah..
Time nilah nak spend time dengan yang tersayang..
Pendak kata...semuanya time weekend..
So, bila nak rehatnya???? Hahaha..

Setiap orang cabarannya berbeza...task yang berbeza..
Tapi untuk diri saya sendiri, rasa padat sangat..
Dekat ofis saya terlalu sibuk... kejar dateline...
Kadang kerja satu belum settle datang kerja lain...
Sampai ada masa bawa balik ke rumah kerja tu...
Boleh saya katakan..disaat ini saya berada di zon yang amat memenatkan...
Saya & ofismate masih strungle menyiapkan task tersebut..Dateline Nov ni..
Bila dah submit memang akan lega sikit & boleh la rehat sekejap sebelum datang yang lain.
Serius...penat bekerja melibatkan otak akan membuatkan fizikal kita turut penat sepenatnya..
lagi-lagi kerja yang dibuat ni perlu fokus sepenuhnya.. Rasa semput nak bernyawa..
Lagi-lagi, kat rumah still menjalankan rutin housewife..
Tapi syukurlah.... papa Fasya banyak membantu juga untuk keja rumah..

Alhamdulillah...walau diri saya ada masalah kesihatan & masih juga berjuang untuk diri sendiri..
Tapi dalam masa yang sama Allah masih berikan kekuatan untuk saya bekerja mencari rezeki
 & menjalankan t/jawab sebagai isteri & mama walaupon penat..
Sebab tu saya tak kisah walau agak penat dan adakalanya stress.... 
Selagi saya mampu saya akan buat yang terbaik dalam kerjaya & kehidupan saya,
Saya akan lakukan sebaiknya... hargai peluang kehidupan yang diberi...

13.10.2016 
Kisah malam hujung minggu yang lalu...
Kita gantung segala kuali & periuk belanga..

14.10.2016
Pagi Jumaat... keluar sarang mencari makan...
Pergi pasar... pergi beli barang keperluan itu ini..
Balik rumah kita masak...sambung kerja rumah 
(lipat kain...kemas rumah...iron baju... sedar-sedar dah petang)

Dah petang..
kita ronda-ronda melawat kawasan dah..

Peace no war ;-)

L.o.v.e,
Lya Afrina

19 comments:

mamaarifakeemaisy said...

hi lya,.. moga terus diberikan kesihatan yang baik dan berpanjangan..
penat bekerja di ofis, blk rumah pun still bekerja lagi..samalah apa yg ina rasa skrg... nak mengeluh pun rasa x patut sbb kita yg pilih jln tu kan.. hii.. so kena la hadapi dengan hati yang tenang..hihi..

sini pun ada teh beng, 'teh beng pio'... sedap sungguh! hii

Bbwana adienia said...

Best la kan sesekali makan di luar dengan insan tersayang..:)

Ann Ishak said...

syok wo naik moto tak pakai helmet...banyak angin :p

Kakzakie Purvit said...

Bonding time with family kan Lya
Semua happy dan ceria terasa.

CikNaa said...

weekend memang masa untuk bersama family kan sis.. walaupun penat handle rumah tangga tapi kepuasan tu sebenarnya.. ciknaa pun ada masa gantunga jugak kuali kat dapo.makan je kat luar..hehe.

el said...

syok jln2 naik moto ronda2 3 branak tu

lieyalatif said...

suke tgk lya...alhamdulillah....bahagia...ape lagi kite sebagai perempuan, isteri dan ibu nak kan....dpt spend masa dgn family lah yg paling terbaik....

norhidana miswan said...

santai2 je yek...
paling best melawat kawasan ngn naik moto hehehe

mama tisya said...

menarik nmpk menu asya...unik nama tea peng pok...kdg2 kj bila dh byk mmg bole buat kita stress ,nk2 plak kena bw blk umh kn

AnneRaini said...

samalah lya.. looking forward tguu weekend tp bila weekend cepat btl masa berlalu.. siap buat keje rumah dah nak malam dah.. huhuhu

Qhaifa Nur said...

Betul Lya...dugaan kita berbeza2
Apa2 pun perlu bersyukur dgn nikmat yg dberi...
Weekend jika diisi dgn aktiviti mmg seronok...

Liyana Anuar said...

moga semuanya baik2 saja ye :)

m.u.l.a.n said...

Semua orang suka hujung minggu kaaaannn hehe..

Rosmiza Ali said...

Terisi juga waktu lya sekeluarga.. Kite ni lately asikla terperap kat umah.. Nak bejalan tak lalu dengan kete aircond rosak.. Klu kite2 je xpe.. Ni ada si kenit mmg x lalu lah nak keluat berjalan.. Huhu~

~aSHa~ said...

semoga lya sihat2 selalu..jgn stress2 ye...

elok dah tu hujung minggu ronda2...hilangkan keje di opis yang tak pernah abis tu...ihihi

hailey said...

Hi, Great information! Would you please consider sharing my link to your readers? Please email me back at haileyxhailey gmail.com.

Thanks!
Hailey

hainom OKje said...

Memang penat Lya....lagilah Lya bekerjakan. Nasiblah suami rajin membantu.

Dah kerja penat penat, tak salah hujung minggu gantung kuali. Asyik rasa air tangan kita aje, jemu jugakkan

Atie Yusof said...

Hujung minggu yang di nanti kan lya.. penat bila bekerja ni..kadang mental fizikal penat! sesekali menghabiskan masa bersama yg tersyg mmg menjadi moment indah buat kta...

Nina Mads said...

weekends masa yg ditunggu2 kan.. dpt rest sekejap.
lama xronda2 naik moto