Friday, November 11, 2016

Last minute !

Assalammualaikum & Salam Sejahtera
Selamat berhujung minggu pada orang pata timo!
Last week dah berakhir peperiksaan akhir tahun untuk Fasya.
Result ntah macamana... apa yang dapat... redha je lah.
Hari ni in shaa Allah, saya ada buat sedikit majlis makan-makan…
Lebih kepada kesyukuran sempena hari lahir Fasya..
Majlis simple-simple je, just invite family & sahabat terdekat..
Plan pom last minute…persiapan yang saya buat ni pom dalam masa 2 hari..
Fuhhh..berdesuppp..
Yelah..plan asal celebrate 4hb hari tu.. siap dah tempah kek bagai..
Pastu nak postpone ke tarikh 18hb ni sebab outstaion
Tup..tup…last minute bertukar pada tarikh hari ni.
Mudahan semua berjalan lancar.

Goodies
Macam biasa... andai berkesempatan memang saya terlebih rajin nak sediakan sendiri goodies ni. Walaupun majlis kecil just... tapi tetap nak sediakan goodies untuk anak buah.

Plan asal.. nak buat goodies box ni.. Sendiri bikin tau! Tapi cerewetlah... nak kena potong satu-satu..Melipat lagi.. Last2 menyerah... papa Fasya kata beli paperbeg siap dah. Jadinya, sempat buat 4kotak je. Hahaha.. kenangan. Buat sebulan yang lepas..Ingatkan sempatlah siap.. Tapi asyik bertangguh..gara-gara bz kerja di opis.

Akhirnya... just letak dalam paperbag camni je..
Tampal sikit crown princess tu sebagai penambah rasa.
Walaupon untuk anak-anak buah je, tapi saya memang suka buat sesuatu sampai puas hati. 50pcs paperbag dalam masa 1 malam...phewwww !

×××××××××××××××××××××××××××

Me & mini me😙😘😚

Weekend
Family time is the best time👪

Final exam tahun ni agak teruji bila Fasya tak sihat.
Teruk jugak demam+lelah baru-baru ni.
Sampai kena extend beberapa sub exam baru2 ni.

Wowwww... 
jumpa banyak pic selfie dia dalam hp 

Ni app baru whtsapp, boleh terus edit pic yang nak di-send tu.
Apalagi budak kecik ni... 

Ngetest D'warung klasik

My cute little princess in action

Projek tertangguh agak lama..
Bila lah rajin nak deko ruang study Fasya..
Plan nak pasang lack/wall shelf bawah fram gambar tu.


L.o.v.e,
💋Lya Afrina💋

28 comments:

Asha Lya said...

Simple tpi amat brmkna kan..yg pnting brsama2 org trsyg.

aryan azra said...

sekejap je dah besar anak2 ni kan, pandai selfie dah dia ye..comel sangat..selamat hari lahir nur fasya afrina, moga cemerlang dunia & akhirat dan sentiasa didalam lindungan dan rahmat Allah swt

- dieyana - said...

pandainya buat goodies... cantik

Anis Azalea said...

Apa2 saja untuk gembirakan anak kan.

Unni Anje said...

kretifnya.. ruang stdy tu sweet jak tgk..klu nk stdy pun semangt

εïзmummyHazaεïз said...

Mesti cun klu dpt sentuhan mama lya ni tau. Rajin

dear anies said...

mesti bergeliga otak mama asya ni cari idea utk buat door gift kan ;-)


ada belen x? nak jugakkk hahahaha

AnneRaini said...

sempat jugak tu siapkan goodie bag ye. moga majlis berjalan lancar dan meriah ye.

el said...

tak sabar nak tegok deko2 bilik study asya tu

Mommy Cici said...

simple and kemas meja study tu, mesti sonok je rasa nak study. hehehe

Sue Bee said...

Comelnya goodies tu.

Fiza Rahman said...

Rajinnya lya.

Chekgu Azrine said...

Best dah duduk rumah swndiri..dptla deco2

mama tisya said...

rajin buat DIY...

Liyana Anuar said...

rajin gak buat door gift tu..
cantik2 :)

Adam said...

Orang pantai timur rupanya.

From:
http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

Qhaifa Nur said...

Walaupun last minit...cantik
Senangkn buat sendiri

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

waaa...dalam mase 2 hari pon meriah n cantik preparation mama utk fasya..^_^

Adam said...

tak kira lah majlis besar atau kecik,
janji iklas. janji ada tetamu.

from:
http://biarlembuyangjadilembu.blogspot.com

hainom OKje said...

Hepy Bezday Fasya..... moga Fasya membesar menjadi anak yg solehah.
Rajinnya lya, kreatif pulak tu...patutlah rumah Lya pun cantik ye...
Tengok ruang study tu cantik sure Fasya rajin buat homework tu

Fyda Adim said...

seronok kan siapkan goodies bagai walaupun kecik aje majlisnya...lagi happening kan...selamat hari lahir buat fasya...untuk lya, jaga kesihatan...lama tak meninggalkan komen di sini...hehehe

adarnadzmie said...

wahhh.. byknya gambar selfie fasya..comel....

mamaarifakeemaisy said...

happy belated besday fasya..
teruja bab celebration besday anak anak ni.. walaupun penat..hii

simple ruang study asya ye, warna putih bersih yg penting.. kemas!

Kopiolimauice said...

Rajin nye mama fasya ye ;-)

Yati said...

Kreatif Lya diy kotak tu.
Besar dah anak dara sorang ni. :)

Adam said...

Dalan entry ni ada perkataan Ngetest.
Best jugak bunyi dia. Macam cakap jawa je

εïзmmyHazaεïз said...

Mama fasya rajinnnnn betulll..

Qiya Saad said...

Last2 minute pun nampak menarik goodies bag tu