Monday, November 28, 2016

Simple And Meaningful Birthday Party For My Princess👧

Assalammualaikum & Salam Sejahtera
Adoiiii.... lama betul menyepi...
Apabila mood "M" menguasai diri...
Dengan masalah kesihatan yang kurang memberansangkan late ni...
Kebetulan plok kena warded sebab prob kesihatan tu..
Fight !!! Fight!!!!💪💪💪💪💪

Oklah... nak share sedikit sebanyak kenangan majlis birthday Fasya baru-baru ni.
Semuanya plan last minute... tapi syukurlah semua berjalan lancar.
Walauapapun, in shaa Allah every year saya tetap akan sambut untuk Fasya ..
Lebih kepada kesyukuran.. 

Majlis tahun ni pun sekadar berkongsi rezeki dengan family ,jiran & ofismate
(sebab dia orang dah lama nak sangat datang rumah sejak duk rumah baru ni tak pernah hemput lagi.. kiranya sekaliguslah ni).
Ye... siapa yang tahu sejarah saya mengandung & melahirkan Fasya..
Pasti faham kenapa saya selalu bersungguh untuk anak ajaib ni.

Birthday fasya yang ke-8 jatuh pada 3hb Nov...
Tapi majlis kesyukurannya pada 11hb Nov 2016 baru-baru ni selepas Asar...
Menu yang saya sediakan spagheti Oglio (saya masak sendiri..fuhhhh), mee hoon goreng, 
beberapa jenis kuih muih.... dan apa lagi ye?? lupa dah,, Haha.. 
Tapi satu pic tak sempat snap pom.. rushing., 
Kebetulan time tu bekalan air terputus... adoiiiii...seteresssss sungguh !

Apa yang paling happy bagi seorang mama bila tengok senyuman anak.. 
betapa happynyer dia tengok mama bersungguh raikan dia... 

BIRTHDAY BACKDROP
Macam biasa.. saya sangat suka buat birthday backdrop. Walaupon kami celebrate bertiga sekali pun..saya tetap akan buat. Hehe.. kali ni simple je... just beli kat Mr diy & tampal-tampal je.. yang belon kat dinding tu idea last year punya.. Selain tu saya tetap sediakan belon batang tu untuk bagi pada anak-anak saudata... @ budak-budak yang datang.. Semua budak kan suka belon. hehe. Kaler tema memang xpernah plan.. main redah je.. Bila dah siap masuk plok kaler ni semua..

GOODIES
Goodies pom sebagai sedekah untuk kanak-kanak jugak. Just letak yang simple-simple je cam note book+pensil+pemadam +biskut cream-o & lolipop. Doorgift ni last minute... Dengan Fasya sekali tolong siapkan ni... Malam sebelum majlis baru settlekan semua ni., Nama pun last minute kan??

BIRTHDAY CAKE

Ni birthday cake-nya...Masa nak ambik kat rumah bakers tu..OMG...terpaku tengok.. memang cantik n sweet sangat! Tak sangka dia dapat buat seperti yang saya bayangkan.. Fasya pom eksited tengok kek birthday dia.. Yang pasti rasanyer sangat sedap !

Red velvel cream cheese cake + Brownies tower...

Ni dia pic kek yang saya bagi kat baker tu.. saya search hashtag #birthdaycakeideas kat instagram... macam2 desugn yang cun melecun keluar... berpinar bijik mata ! tapi dalam banyak-banyak yang ni paling berkenan sebab simple je.. Sekarang kalo nak search apa-apa termasuklah deko ke dll... saya search melalui hashtag instagram je.. sebab lagi up to date.. jarang sangat dah google.. kalo google pom kadang yang sama & backdated kan..

BIRTHDAY GIRL
Wowww..beday girl mama sangat happy & eksited!
Baju main pakai apa yang ade 

Mama 💓Fasya
Pic fasya dengan papa tak sempat snap..sebab papa sibuk melayan tetamu...

My little family👪
Ni aje pic yang ada.. haha.. Tahun ni palin skit snap2 pic ni..
Takpelah..asal ada kenangan sudah kan

Masa potong kek...
Budak-budak laim semua malu-malu segan nak masuk pic,
Haha

Fasya & Damia..
Her classmate

Alhamdulillah..rezeki Fasya...
Ni yang saya segan sebenarnya.. Padahal dah bagitau awal-awal sekadar majlis makan untuk kesyukuran... Dia orang bawa juga hadiah(ofismate lah ni..) . Yang tak tahu plok siap marah nape x bagitahu buat birth (siap bagi cash plok dohhh..segan sangat mama nih)... haha.. Tapi serius.., saya buat makan-makan ni lebih kepada kesyukuran dan berkongsi rezeki... Itu saje., sebab tu saya tak bagitau buat majlis birthday Fasya.. 

L.o.v.e,
Lya Afrina

1 comment:

NanyFadhly said...

Gigih Sangat mommy buat besday party! Syabas beteee...hehehe. Cantik kek tuh, geram lah tengok. Sekrang ni semua cari kat IG jer kan sebab up to date gituh. Tapi kesiannya tetiba bekalan air terputus. Huk..huk..huk. Yang baca pun stress...HAHAH! tapi takper..keep calm and mantain gojes yer. Mak pengantin tak leh stress...kena bertenang sokmo. Last but not least..happy birthday Fasya... :)