Monday, November 28, 2016

Simple And Meaningful Birthday Party For My Princess👧

Assalammualaikum & Salam Sejahtera
Adoiiii.... lama betul menyepi...
Apabila mood "M" menguasai diri...
Dengan masalah kesihatan yang kurang memberansangkan late ni...
Kebetulan plok kena warded sebab prob kesihatan tu..
Fight !!! Fight!!!!💪💪💪💪💪

Oklah... nak share sedikit sebanyak kenangan majlis birthday Fasya baru-baru ni.
Semuanya plan last minute... tapi syukurlah semua berjalan lancar.
Walauapapun, in shaa Allah every year saya tetap akan sambut untuk Fasya ..
Lebih kepada kesyukuran.. 

Majlis tahun ni pun sekadar berkongsi rezeki dengan family ,jiran & ofismate
(sebab dia orang dah lama nak sangat datang rumah sejak duk rumah baru ni tak pernah hemput lagi.. kiranya sekaliguslah ni).
Ye... siapa yang tahu sejarah saya mengandung & melahirkan Fasya..
Pasti faham kenapa saya selalu bersungguh untuk anak ajaib ni.

Birthday fasya yang ke-8 jatuh pada 3hb Nov...
Tapi majlis kesyukurannya pada 11hb Nov 2016 baru-baru ni selepas Asar...
Menu yang saya sediakan spagheti Oglio (saya masak sendiri..fuhhhh), mee hoon goreng, 
beberapa jenis kuih muih.... dan apa lagi ye?? lupa dah,, Haha.. 
Tapi satu pic tak sempat snap pom.. rushing., 
Kebetulan time tu bekalan air terputus... adoiiiii...seteresssss sungguh !

Apa yang paling happy bagi seorang mama bila tengok senyuman anak.. 
betapa happynyer dia tengok mama bersungguh raikan dia... 

BIRTHDAY BACKDROP
Macam biasa.. saya sangat suka buat birthday backdrop. Walaupon kami celebrate bertiga sekali pun..saya tetap akan buat. Hehe.. kali ni simple je... just beli kat Mr diy & tampal-tampal je.. yang belon kat dinding tu idea last year punya.. Selain tu saya tetap sediakan belon batang tu untuk bagi pada anak-anak saudata... @ budak-budak yang datang.. Semua budak kan suka belon. hehe. Kaler tema memang xpernah plan.. main redah je.. Bila dah siap masuk plok kaler ni semua..

GOODIES
Goodies pom sebagai sedekah untuk kanak-kanak jugak. Just letak yang simple-simple je cam note book+pensil+pemadam +biskut cream-o & lolipop. Doorgift ni last minute... Dengan Fasya sekali tolong siapkan ni... Malam sebelum majlis baru settlekan semua ni., Nama pun last minute kan??

BIRTHDAY CAKE

Ni birthday cake-nya...Masa nak ambik kat rumah bakers tu..OMG...terpaku tengok.. memang cantik n sweet sangat! Tak sangka dia dapat buat seperti yang saya bayangkan.. Fasya pom eksited tengok kek birthday dia.. Yang pasti rasanyer sangat sedap !

Red velvel cream cheese cake + Brownies tower...

Ni dia pic kek yang saya bagi kat baker tu.. saya search hashtag #birthdaycakeideas kat instagram... macam2 desugn yang cun melecun keluar... berpinar bijik mata ! tapi dalam banyak-banyak yang ni paling berkenan sebab simple je.. Sekarang kalo nak search apa-apa termasuklah deko ke dll... saya search melalui hashtag instagram je.. sebab lagi up to date.. jarang sangat dah google.. kalo google pom kadang yang sama & backdated kan..

BIRTHDAY GIRL
Wowww..beday girl mama sangat happy & eksited!
Baju main pakai apa yang ade 

Mama 💓Fasya
Pic fasya dengan papa tak sempat snap..sebab papa sibuk melayan tetamu...

My little family👪
Ni aje pic yang ada.. haha.. Tahun ni palin skit snap2 pic ni..
Takpelah..asal ada kenangan sudah kan

Masa potong kek...
Budak-budak laim semua malu-malu segan nak masuk pic,
Haha

Fasya & Damia..
Her classmate

Alhamdulillah..rezeki Fasya...
Ni yang saya segan sebenarnya.. Padahal dah bagitau awal-awal sekadar majlis makan untuk kesyukuran... Dia orang bawa juga hadiah(ofismate lah ni..) . Yang tak tahu plok siap marah nape x bagitahu buat birth (siap bagi cash plok dohhh..segan sangat mama nih)... haha.. Tapi serius.., saya buat makan-makan ni lebih kepada kesyukuran dan berkongsi rezeki... Itu saje., sebab tu saya tak bagitau buat majlis birthday Fasya.. 

L.o.v.e,
Lya Afrina

37 comments:

Sidratul Muntaha said...

salam lya
lama sungguh tak singgah sini
lama jugak tak aktif berblog.
sanah helwah buat afrina
moga jadi anak yg solehah selalu
btw, anak kita sebaya rupanya..
dah bertahun berkawan dalam blog baru perasan..

εïзmmyHazaεïз said...

Happy bday Fasya...
Rajin Lya..

- dieyana - said...

Semua cantik, back drop, goodies, kek nya..wow, sngt cantik, serius. Tahniah! ;-))

Ain Aris said...

Belated besday pinses fasya..untie doa smoga dmurahkan rezeki..pjg umor..sntiasa dberkati yea..amin

dear anies said...

mmg santekkkk kek nyerrr tp yg coklat tu ttp terliurrr...


wahhhh banyak nyer hadiah dia... mesti senyum smpi ke telinga ni ;-)

mama tisya said...

Wah 2 kek busday utk fasya.. Mmg tau lya dr dlu suka DIY.. Ank pasti happy bila tgk smua ni kn

NanyFadhly said...

Gigih Sangat mommy buat besday party! Syabas beteee...hehehe. Cantik kek tuh, geram lah tengok. Sekrang ni semua cari kat IG jer kan sebab up to date gituh. Tapi kesiannya tetiba bekalan air terputus. Huk..huk..huk. Yang baca pun stress...HAHAH! tapi takper..keep calm and mantain gojes yer. Mak pengantin tak leh stress...kena bertenang sokmo. Last but not least..happy birthday Fasya... :)

Anis Azalea said...

alhamdulillah..seronok tengok...budak2 ni memang suka birthday party kan...kita sendiri mak selalu buatkan masa kecik2 dulu.

Seri Kandi Tanah Jauhar said...

kan kan kan.. segan bila org bagi hadiah atau cash.. btw.. sekali lagi happy birthday sayang baby ajaib.. kek tu terrrrrcantik.. brownies tower terrrrrbaikkk!

norhidana miswan said...

suke akak tgk lya suke deko2 gitu...
bday asya spesel sbb mama nya sndiri yg deco2...
simple tp cun

kek tu pun mmg lawo... pndai btl bakers tuh

Lynda Che Lah said...

Wah!
Seronoknya birthday Fasya sbb mama pandai deco.
Kek pun cantik syg nak potong.
Yang penting ingatan dan dapat berkumpul kan.

Qiya Saad said...

Happy birthday fasha...😊

Kakzakie Purvit said...

Alhamdulillah... selamat sudah majlis yg diraikan
Happy belated birthday Fasya..

CikNaa said...

wah meriah betul befday party ni.. bertuah anak.. seronok tak terkira la tu kan hehe.. hepi befday fasha..

Sheila Adziz said...

selamat hari lahir fasya... wow... mmg cantik kek fasya, rasa pun mesti sedapkan...

el said...

cantiknya kek besday tu
alaaa tingin nak buat kat princess2 el mcm ni..
insyallah taun dpn nak wat grand skit bg depa happy hihi

Bunda_nora said...

Memang cantik kek besday Fasya... nama pun dah princes kan.. apa2 pun ala2 princes gitew..

Tahniah Fasya sayang, semoga panjang umur dan menjadi anak solehah kebanggaan ayah ibu...aamiin

Asha Lya said...

Tahniah adik fasha..da makin mmbsr, murah rezki fasha..x apa simple yg pnting hajat trcapai n happy family

hainom OKje said...

Adoiiii cantiknya background tu Lya...walaupun simple tp cantik. I loike. Warna pun match. Kek pun cantik. Aduhhh serba serbi cantiklah gamaknya...

Gigihlah mama sorang ni...dlm pada kurang sihat pun rajin lagi. Mmg respect sangat ni...

Liyana Anuar said...

seronok bila tgk anak happy kan?
tp sy tak pernah lg buat besday party adam ni..dah 2 thun ..huhu... :p

Zie Azi said...

nm ank kita lbh kurang sama, princess sy Afrina Nursafiya
Hppy bezday Fasya, gigih la mummy buat godie bag, klu beli mahal better DIY sendiri kan..

Zie Azi said...

tu kdg2 kita jamu ikhls dtg nak gembirakan anak & suasana, klu bg tahu confirm nak beli hadiah bagai, kita ni taknak susahkan tetamu kan, ikhls nak jemput makan je kan..sama la kita

Adam said...

Happy birthday

nurul ismail said...

Singgah santai

Intan Saffyna said...

hi saya datang singgah sini sambil follow :)

Fatin Days said...

Wow decoration so nice! So much effort utk organize semua ni. Happy belated birthday Fasya :)

http://www.fatindays.com

LydSunshine said...

Kek Fasya yang cantik dan sweet tu perisa apa? Sedap tak? Backdrop yg Lya buat tu, bila clm gmbr nampak cantik, mcm bergambar kat studio.

Happy belated bday Fasya. InsyaAllah Fasya akan jadi wanita solehah yang cemerlang di dunia dan akhirat.

Cikna said...

Xpelah, anggap tu rezeki fasya...;-)

E'in said...

meriahnye tgk.. semoga awak membesar dgn sihat dan menjadi anak yg solehah syg..

lya, jage diri bebaik okay.. lya kuat!

Cho Zila said...

setiap tahun entri sambutan besday lah dinanti pasti ada deko menarik yang comel2 untuk Fasya... anyway happy belated birthday... semoga jadi anak solehah yang membahagiakan semua insan tersayang...

Kesuma Angsana said...

Salam Rabu. Menyinggah bila ada kesempatan hari ini. Wah mesti seronok gegirl bila diraikan betul tak....all d best to u and yr family yer lya

Siqah Hussin said...

Happy birthday Fasya. Meriahnya sambutan birthday. Suka backdrop. You did a good job :)

Yana Yani said...

salam lya
lamanya saya tak singgah sini..saya pun dapat penyakit M...haha
every year mesti ada birthday celebration tuk asya
suka tengok lya buat deco, serius walau simple, tapi cantik
kek tu memang cantik betul! sedap tak?
apapun happy belated birthdau asya
moga jadi anak yang solehah ye saying =)

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah..dalam diam tak diam dah masuk ke usia 8 tahun anak ajaib lya.

izwa ikuti kisah lya dari dulu sampai skrg. Harap terus sihat2 ye awak. keep fight.

Nora Karim said...

Rezeki Fasya... moga jadi anak yang solehah ye Fasya.. happy belatwd birthday dari aunty... 🤗

Emarieys said...

cantik deko backdrop tu cantik deko kek nya.

Happy belated birthday asya

Nina Mads said...

sangat2 beruntung fasya ada parents mcm ni. semoga dpt balas segala jaga2 mama dgn papa.

cantik deco2.. rajin lya mencari idea.hehe. kek tu paling memikat

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)