Wednesday, December 28, 2016

School Holiday 👧

Assalammualaikum & Salah Sejahtera..
Fuhhhhh..Fuhhhhh....
Datang singgah sini nak sapu habuk.
Hampir 1 bulan tak berupdate kot.
Macam-macam hal terjadi..
Punca utama---> M.A.L.A.S
Sekarang kita sudah pun di penghujung tahun 2016.
Musim cuti sekolah pon dah nak berakhir.
Tak ada apa xtvt yang menarik pom...
Tapi last week sempatlah jugak bawa dia ke Kidzania (Pic tak transfer lagi).
Nah...sekali harung !

Cuti sekolah aritu sempat lah bawa dia tengok movie animasi "MOANA".
Memang best cerita ni. Ala-ala Frozen la ada nyanyi-nyanyi. In shaa Allah, sebelum buka sekolah ni ada plan nak bawa dia tengok movie "Bellerina" .

Tak tahu nak kemana..
Siap-siap..pusing bandar.. balik rumah.. Haha.
Pi mai..pi mai.. tang tu..

Puas-puas...buka kolam kat laman rumah.
Haa...berendamlah sampai kecut.

Tak susah pon nak happykan hati dia.
Bawak je kedai Eco RM2..
Suh pilih 2-3 barang... dah happy sangat!

Beginilah rutin..
Bosan tengok TV, masuk bilik main sorang-sorang.
Time ni dah lewat malam.. Ingatkan dah tidur...

Majlis makan malam ofis papa Fasya dengan tema Merah+Hitam..
Sarung je apa yang ada... Ehh.. tak sangka Fasya dapat anugerah "Princess" malam tu. Hehe..
Masa panggil tu mengejut, tak sempat mama nak snap pic dia ambil hadiah.

Bawa Fasya ke Mini Zoo Teruntum Kuantan. Dah lama sangat tak datang sini.
Masuk sini free aje.. Tapi sayang, dah tak banyak binatang kat sini.

Cewahhhh.... saya dah... anda???
Beli kain baju raya 2017..
Awwww,,, tutup mata !

Flizz Star Reunion..
Dulu berlima.. sekarang dah meriah sangat dengan anak-anak

Family dinner.. entah bila.. ada gambar, kita tepek jela sini

Awal cuti sekolah aritu.. Mama Fasya awal-awal dah menginap hotel.
Dan...inilah punca segalanya! Haha.. Punca blog ni terabai..
Punca tak de mood nak update blog lepas tu. 
Maka..2017 bermula rutin yang paling tak disukai.. Tapi kena jugak untuk kebaikan ;-)

L.O.V.E ❤,
Lya Afrina👰

13 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Cerita sekali harung ye Lya senang..
Akak ni pun kalau ikut mood Malas tu mmg bersawang..
Tapi daya kan juga update wlpn cnp hahhaha..

Seronok anak dara tu berjalan sempena cuti sekolah..
Lagipun 5 hari lagi dah mula sekolah semula..

NanyFadhly said...

Lya! punca sebenar update blog tuh memang iye kan? tak dpt dinafikan memang akan ada masa Vitamin 'M' itu menyinggah dalam badan. Yang sampai kena heret kaki..paksa otak berfikir nak update apa..nak tulis apa. Kitaorg pun dah layan MOANA. Syok!!! semangat seorang gadis kampung ape ntah nama die. Kang kalau eja sini...takut salah pulak. Hahaha! abaikan... Kitaorg pun tade jalan mana2..gi outdoor playground, gi Giant. Dah siap ke tu perisapan sekolah Fasha .. :)

dear anies said...

so hari ni lya macam mana? dah kembali sihat?

amboii fasya... posing kemain lagi ya... ;-)

PERMATABIRU said...

get well soon dear..kuatkan semangat

Zie Azi said...

tu la, kdg2 mlas nak update bia la sampai sendu..
dah update mcm2 idea dtg kannnnnnn

el said...

serius kain baju raya hihihi advance

hainom OKje said...

Wahhhhh Fasya....mesti best dpt pergi Kidzania kan.
Suka tengok deko deko rumah Lya. Cantiklah. Bilik Fasya tu. Rasa nak buang je benda yg banyak menyemak dlm rumah ni Lya.

Lya masuk sepital rupanya yeh....patutlah ...


Kakzakie Purvit said...

Bagaikan baru menapak tahun 2016 tapi ia sudah kita tinggalkan kan Lya
Moga tahun 2017 dan seterusnya memberikan kita segala kebaikan.

Nora Karim said...

Anak-anak ni gitu la... bukan nak barang mahal-mahal pun... asal dapat yang murah dan biasa-biasa pun dah happykan...?

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

cepatnya beli baju ray a..hihihi ...anak dara awak tu makin beso makin comel ..hihi

Emarieys said...

sweet kakak asya pakai tudung

Yana Yani said...

makin besar, makin pandai bergaya asya ni
comel plak tu =)

lya sekarang camne? dah sihat dah ke
kena follow up ke

Nina Mads said...

lumrah anak tunggal masuk bilik main sorang2 hehehe.. kalau dh bosan bru keluar cari kwn masa umur mcm fasha ni.

harap mood blog thn ni rajin ehehe.. kalau malas xboleh bt apa

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (73) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)