Tuesday, January 31, 2017

Genap sebulan sesi persekolahan 2017

Asssalammualaikum & Salam Sejahtera

31.01.2017, genap sebulan sesi persekolahan berlalu. Cepat kan masa berjalan? Fasya pom dah darjah 3 tahun ni. Bila fikir-fikir rasa sayu.... cepatnya masa berjalan. Rasa nak anak tu jadi baby sampai bila-bila. Huhu.. Alhamdulillah, sesi persekolahan bagi tahun 2017 berjalan dengan baik sekali. Tapi, untuk awal tahun ni dah ada kecundang.. Fasya tak hadir sekolah selama 1 hari sebab asthma attack.. Mujurlah time kena tu jatuh hari Khamis (last day sekolah).. Kiranya cuti hujung minggu sempatlah berehat. Sekarang cuti seminggu sebab CNY,tapi.. tak de jalan kemana-mana sebab mama papa dah start kerja. So mereputlah kat rumah. Haha..

Sekadar menyimpan kenangan gambar-gambar yang sempat mamapapa snap.

Pic dari papa.. waktu balik sekolah.
Fasya yang ber-beg sekolah Pink tu..
Tigginya kain terselak.. haha

Memori Januari 2017 

 Me & mini me..
Ini je pic yang sempat snap pagi-pagi buta otw pegi school

Tahun ni Fasya just masuk kelas tuisyen untuk subjek math & Bi.
Sekadar isi masa lapang & memantapkan kemahiran dia.


L.O.V.E,
Lya Afrina

12 comments:

Qhaifa Nur said...

Samalah dgn anak akak no 4...thn 3 juga Lya..
Awal tahun so masih bersemangat nk gi sekul kan Fasya..

el said...

kan sekejap je dah februari
anak2 pun cepat je besar..esok2 dah darjah 6..dah masuk form 1 aduii
sayu plak kan

hainom OKje said...

Tulah terasa sekejap sangat masa berlalukan Lya. Eh...eh...tetiba Fasya dah sekolah menengah....eh ...eh.... tetiba Fasya dah ambik SPM. Gitulah hukum alam Lya. Yg kecik akan besar.

Yg tak bestnya kita semakin tua huhu...

aizamia 3 said...

Bila tengok anak2 membesar, alahai.. rasa makin purba lak diri ni.. hehehe..

Adam said...

Comel...

Emarieys said...

cepat nya dah darjah 3... kelas pun tingkat atas..sama mcm anak ema.

wahida said...

tu lah rasa sekejap betul anak2 kita ni kan lya...
fasya pun dah darjah 3...makin cantik makin menawan...senyum dia tu...manissss sangattt....

Ainniah Zulkefli said...

Belajar elok2 kakak. Tapi, awat muka masam pi school tu? Senyum skit... :)

Ena said...

ye la lya..
memg masa skrg sangat cepat..
sedar2 je dah jumaat.
sedar2 je dah sebulan.
takut pun ye jugak
makin besar dah asya
sebaya anak teruna ena kan
lya cantik la kitchen lya tu
pandai deco..

dear anies said...

belajar rajin2 ya fasya...

Yana Yani said...

tu dia. macam-macam mood asya ada
apapun tetap comel =)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

kann..cepat jek anak2 kite dah besar..mcm tk sangka dah darjah 3 asya n zara..hoho

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) H.O.L.I.D.A.Y (30) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) mama+papa+fasya (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) fasyafrinatraveltales (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)