Monday, February 6, 2017

Family Bonding

 Assalammualaikum & Salam Sejahtera...

Amacam?? Semangat tak nak mula kerja ?? Nak tak nak kena semangat demi mencari rezeki. Nak taip panjang-panjang pun tak reti, sebab memang bukan otak sastera... Tak reti nak mengayat. Hehehe.. Bila hujung minggu je mesti akan ada xtvt bersama keluarga kan. Yelah, harap time hujung minggu leh luang masa sebaiknya. Rutin hujung minggu saya perkara yang sama jer... Hehehe.. Jalan-jalan cari pasal. Takpelah, asalkan dapat spend masa bersama.

 03.02.2017

Bersiap awal pagi.... motipp nak pergi pasar tani dekat Kerteh. 
Jauh la jugak, hampir 1 jam kot baru sampai. Haha

Dah sampai pasar tani Kerteh. Yep, memang besor bapok! Semua ada... last saya sampai sini tahun 2010. Dah banyak perubahan.. Tapi saya suka suasana lama dulu. Masa ni test monopod. Haha..kesian diaaaaa... baru nak ada monopod. Sebelum ni dah ada beli, tapi yang xleh connect direct tu.. Kena setting masa. Selain tu, motip utama ke sini nak borong shawl ala-ala kek nis tu. Ya Allah... berpinar bijik mata..Macam-macam kaler & semua cun-cun. Saya dapat beli dengan harga RM8 selai. Berbaloiiii! Biasa-biasa beli sebelum ni paling murah pom RM15. Keshiaannnn...

Tengah hari gerak ke Kuantan.. sebab papa Fasya ada urusan kerja. Dah jadi rutin mingguan ke Kuantan sekarang ni kerana tuntutan kerja.. Bini follow je lah. Hehe.. Singgah SSF cuci-cuci mata.. tersambar daun yang jadi fenomena sekarang ni.. Daun apa ntah nama..
haaaa..daun ni.. nama ape ye??

 Singgah Pantai Teluk Chempedak.. Memang selalu la kena tol..
Anok itik tok wi mandi dalam kolam...

3 of us

 Me & Mini Me....
My cute little princess in action ;-)

04.02.2017

Sabtu saya kerja ;-( 
Balik ambil mama kerja terus lepak-lepak tepi pantai Kuala Kemaman.

 Dah namanya duk di pantai timo kan, pantai je lah tempatnya..
 Hehe

3 of us
Sebab tak suka guna front camera... tu senget benget .

Sekian kenangan hujung minggu ni. Masa terus berlalu pergi.. yang tersimpan hanya kenangan untuk diabadikan. Semoga yang hadir hanya perkara yang baik-baik dalam kehidupan kita. Dan semoga kita semua terus menikmati detik kebahagian & melalui hari-hari yang indah bersama insan tersayang.

L.o.ve,
Lya Afrina

17 comments:

Asha Lya said...

Memg kena hrgai tiap masa brsama yg trsyg, masa cpt sgt brlalu

Sue Bee said...

Sambil nyelam minum air, hubby gi kerja, kekita bini pon ikot sama..hihii..SB biasa buat kerja macam ni

CikNaa said...

happy family.. tapi weekend la selalunya masa untuk dengan family kaw2 punya kan lya.. bila nk jumpe kite ni..huhu..

Blog Akak Kembang said...

pandai asya possing ... memang pantai best nak lepak tenang je kan

Kakzakie Purvit said...

Puas kalau ke pasar semua ada
Jadi boleh pilih ajelah mana satu nak:)

Zee Suhaini said...

terengganu best..banyak pantai..otak pon tenang..

Ainniah Zulkefli said...

lawa daun tu. sesuai sangat buat deco rumah. tapi apakan daya, rumahku penuh dengan kanak2 yg sedang membesar. haha

Dalila Zakaria said...

Bestnye jln2..Sekarang Aisyah kecik lg duduk dkt rmh je la..

mama tisya said...

sronok fasya main boat tu..kena byr brp tu

C i k R e n e x said...

Bestnya g berjalan2. Lama tak g pantai. Rinduuy.

Ibu Ilyanie(s) said...

mmm.. lama tak lepak pantai.
salam perkenalan :D

Ena said...

BESTNYER..

Pasar kat kerteh tu kerteh kemaman ke kerteh felda tu lya? ketengah jaya?









dear anies said...

kira hjg mggu x lekat kt rumah laa ye ;-)

Nora Karim said...

Teluk Cempedak pun dah banyak aktiviti kan?

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

cantekkk gmbar2 posing tepi pantai..hihi..

aryan azra said...

seronok berjalan sama-sama macam ni kan. lya ada juga monopod akak langsung takdop hehehe

hainom OKje said...

Hihi ...hujung minggu mana boleh berenggang dengan En Laki ye Lya rugi weyh.... Kemana dia pergi wajib ikut!

Yang penting kualiti time yg kita spend untuk mereka... dan kita semua happy

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (136) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (97) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Ramadhan (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (44) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (27) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (21) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (5) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) Mamalovefasyafrina (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1)