Tuesday, March 7, 2017

Malam Minggu Di Pantai Teluk Chempedak

Assalammualaikum & Salam Sejahtera..
Baru-baru ni Terengganu cuti 3 hari...
Bersempena Pertabalan Sultan Terengganu..
Ramai yang ambil peluang ni untuk bercuti..
Saya tak kemana pon....
Melepak kat rumah je sebab kurang sihat.
Jumaat baru ni pom MIL datang memasak kat rumah.
Petang tu baru rasa sihat sikit..
Terus ajak papa dia turun Kuantan.
Puas jugak berkurung seharian...
Mujurlah perjalanan Kemaman-Kuantan tak jauh mana...
Sypk juga lepak malam hari rupanya...
Memang meriah betul Pantai Teluk Chempedak malam minggu ni.
Punyalah ramai orang.....

Jumaat : 03.03.2017
ootd dulu

 Macam-macam ada..Spiderman..Ultraman..Batman,. 
Memang meriah la...

Jalan-jalan Uptown TC

Dah lewat malam..lapar perut pulok..


Sabtu: 04.03.2017
Keesokkannya...
Memang duk dirumah..
Kebetulan ada tetamu siang hari tu...
Sebelah petang pergi rumah mama & ke hospital melawat sepupu..
Sebelum balik pekena Nasi Lemak Buluh dulu...
Time ni Fasya dah berdrama... habis cabut tudung dah dalam kereta...
Punca dia... sebab nak makan A&W lah.. KFC lah... McD lah...
Macam-macam mengarut sekali...

Tgk mata tu..bengkak😂

Ahad : 04.03.2017
Tertunai jugak hasrat dia sebab dah janji..
Pilihannya nak pekena Waffle dekat A&W..
Lepas tu terus balik rumah ...settle kerja rumah...
Petang tu turun Kuantan lak,.. kebetulan ada urusan kerja papa Fasya..
Sebab bertolak awal, kita cuci mata dekat mall dulu..

lepas hajat🍴

Sebelah malam..cuci-cuci mata

Tp ..mesti cuci poket jugaknyer😩

Last but not least...
Dah terima FM LOndon dari Anies...
Tqsm dear!!
Eksited sangat nih...

Dan....Isnin masuk kerja..
Mood pon lemau sebab penat.. Hahha..
Apa pun, kena cari mood & semangat!
Bekerja itu satu ibadah...
Semoga rezeki kita perolehi terus diberkati hendakNya..
Aamin..

L.O.V.E❤,
Lya Afrina👰

27 comments:

lieyalatif said...

kemain asya....siap majuk2 nak mkn a&w....biase la tu lya...budak2 mmg mcm nie...kat umah lieya plak si dayyan peel mcm nie...tapi layankan ajek ekekekeekek....

tgk a&w tu tingin plak tapi tu laa payah nak cari a&w skrang.....byk yg dah tutup...

el said...

dapatkan makan kat A&W hehehe

Nafira usof said...

bawa anak2 gi cuci mata memang wajib cuci poket skali.
sekarang nih Zura nak bawa gi kedai buku pon pk 2 3 kali kalo belom gaji. tujuan nak beli buku or alat tulis jer. dah sampai kat kedai mesti kena cukai ngan anak2. hahaha.
kalo sesekali Zura layankan jugak. tapi kalo agak2 duit cukup2 jer, memang Zura x bawa anak2. hahahahahaha

rabiatul adawiyah said...

salam kak lya.kina singgah sini.besar dah asya.lamanya kina tinggal dunia blog ni

Chekgu Azrine said...

hahahaha..pandai jugak dak falsya mengammuk ye..hehehe

mama tisya said...

lama tk minum a&w float tu...haus la plak

C i k R e n e x said...

Lama tak melepak kt tc. Rindu pulak

+ e.z + said...

JJCM la kiranya kan. sedapnya. i lioke

amirah said...

kenala jugak layan cik adik sorang tu ye...hehehe..biasala anak2 duduk di rumah boring...tp pegi shoping complex bahayaaaaa..huhu

Anis Azalea said...

layankan ajelah si Fasya tu kan, hehe...

ZULHILMI TEMPOYAK said...

hehehehe...comel2... best dpt bbjln semua kan..

suhailah hamid said...

Seronok dapat jalan-jalan tepi pantai. Kalau cuti memang biasa ramai orang kan.

Asya dah pandai, ada selera sendiri. Sekali sekala takpe, jangan selalu makan ye. :)

Seorang Syed said...

hahaha comel la merajuk siap hilang tudung lagi. Nak makan sangat BMW tu. Teluk Chempedak memang ramai hujung mnggu kan.

Ibu Ilyanie(s) said...

syoknya gi jenjalan... :D

Nour Adieb said...

baru je antar mama kat airport pi bercuti di Terengganu 😍 semoga pcutian mama & kwn2 bjln dgn happy & bnyk kngn terindah dorg. sy x prnh jejak lg negeri Terengganu ni. negeri kesygn Mat Dan. insyaAllah 1 hari nnt sampai juga ke sana 😁

IK Tia said...

nak melayan anak dara sorang ni 😂

Blog Akak Kembang said...

Sukalah Asya tu. Lya ... nak tanyalah ... kalau bln 11 area kuantan/cherating banjir tak? Sesuai tak kalau nak bercuti time tu

Bunda_nora said...

Seronok lah anak dara comey tu..

m.u.l.a.n said...

Kami orang Kuantan pon lama tak ke sana.. Bila dpt jumpa Lya ni..

shahdiana said...

WAHH...LEPAS JE BAIK DARI SAKIT TERUS FULL ACTIVITI..MAUNYA TAK LEMAU...HIKHIK....CUTE ANAK DARA BERTUDUNG...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

suka tgk dressing fasha..sama bergaya die macam mama jugakk..=)

dear anies said...

betul2 teringin tu nk mkn waffle hehehe mcm2 laa fasya ni ;-)


alhamdulillah... smpi jua

Fiza Rahman said...

Selera besar jugak asya. Macam2 nak makan... hehehe... Dah lama tak makan dekat A&W

AMIIZAA said...

cutenya asha...boleh jadi model cilik muslimah:):)
muaahhh utk ashaaaa cute:)

hainom OKje said...

Hari tu malam kat Kuantan tak kemana pun Lya. Lepas makan kat Tg Lumpur terus balik hotel. Yang happeningnya tu kat mana?

Wahhh nasi buluh? Tak pernah try lagi tu

Nina Mads said...

happeningnya... jalan mlm tak rasa sesak dan panas sgt.
tak pernah lg makan nasi buluh sedap ye

Nina Mads said...

happeningnya... jalan mlm tak rasa sesak dan panas sgt.
tak pernah lg makan nasi buluh sedap ye

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (81) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) fasyafrinatraveltales (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)