Monday, March 27, 2017

School Holiday ---> Back To School

Assalammualaikum & Salam Sejahtera.
Mood nak update blog kembali ke-laut.
Takpelah..sekali update sekali harung...
Sebab tak tahu bila lagi akan update selepas entri ni..
Bergantung kepada keadaan saya juga...
Faktor jadi merudum semula ni banyak sebab..
Antaranya kerana rutin ... terlalu penat...
Lain-lain.... sebab fikirkan masalah diri.. Ecehhhh..
Semua orang ada masalah kan... 
Cuma masalah saya, nak cari kekuatan balik tu susah jugak sebenarnya..
Sekarang tunggu turn nak lakukan prosedur seterusnya kat hospital..
Doakan semoga dipermudahkan segalanya...

Cuti sekolah dah berakhir...
Kat Terengganu ni dah mula sekolah pom kelmarin..
Jadi bermulah rutin setiap pagi yang super duper fix...
Cuti sekolah baru ni tak ada bercuti kemana-mana pom..
Kalau ikut perancangan memang nak kutip stoberi..
Tapi terpaksa postpone dulu...
Tapi, adalah juga luang masa untuk Fasya...
Pandai-pandailah cari masa & ruang untuk anak sorang ni..
Kesian dia... Yang sedih balik sekolah kelmarin siap bagitahu..

" Mama... kawan-kawan adik semua gi jalan-jalan.. Adik sorang jer tak"..

Huhu..serba salah plok mama...
Tapi saya pujuk...

" kita gi Kuantan tu pom jalan-jalan gak.. Ada orang tu tak gi mana-mana terus."

Swafoto last day sekolah sebelum cuti aritu.

17.03.2017
Hujung minggu... memang kadang-kadang kena turun kuantan sebab papa Fasya ada urusan kerja.. Lepas settle tu bawa lah Fasya pusing-pusing... 

Kebetualn kat hall ada program Dumex...
 Budak-budak dapat belon seketul sorang

Penyakit cermin...

Gelagat Fasya... kadang walau pon tak beli..
Tapi biasalah budak-budak tetap suka tengok barang-barang kan.. haha

Ke Taman Gelora.. pekena Coconut Shake dia ni memang terbaikk... piorrr!
Kalo ke Kuantan jangan lupa singgah Taman Gelora.. 
Ada banyak gerai makanan-makanan ringan kat sini.

Dah minum & makan.. kita round Taman Gelora...
Tempat kenangan Fasya photoshoot zaman-zaman kecik dulu..
Tapi sayang...seiring dengan perjalanan masa..kat sini dah tak secantik dulu..
Dengan keadaan kurang terjaga..tasik-tasik pom air kering..

21.03.2017
Unplanning.... spontan plan dengan papa ajak gi Kuantan. Sebab kesian kat anak dara sornag nilah..bersungut..bosan seharian mamapapa kerja, dia duk rumah Tokma dia.. Jadi malam ni turun Kuantan lagi.... bawak round.. Nak buat camner, dah Kuantan paling hampir dan banyak sikit tempat nak pergi . Kat Kemaman ni bandar  biasa jer...

Selfie 3 beranak

Jalan-jalan cuci mata,,
Dah lama dia nak kasut ala sport & sneaker..
Sebab kasut lama dah tak muat..

Lagi penyakit cermin.. dah berjangkit belaka..

Keluar mall lepak Teluk Chempedak...
Haaaa...akhirnya jumpa kasut sport Fasya kat TC ni...
'NIKE' cap ayam ..ngeee...
Takpelah brand local pon...lagi pom budak-budak cepat besar...

Sweet couple ...

24.03.2017
Bila time cuti sekolah semestinya meriah dengan jemputan kahwin kan..
Ni majlis kahwin sepupu papa Fasya.. 
Jadi joinlah rombongan pengantin lelaki ke rumah pengantin perempuan..

Ni sebelah pagi , time breakfast...
Kemain lagi tu..cubaan untuk selfie.

Alhamdulillah...selamat dah semua.
Semoga mahligai dibina kekal hingga Jannah.

Balik kenduri..masuk kereta salin baju..
Fasya je la salinnya.. Terus singgah Mesra Mall.. Saje bawak budak sorang ni. 

Sebelah malam..
Melepak kedai kopi..

25.03.2017
Last cuti kan... jadi nak spend masa kat rumah jer.. Dari pagi bawak ke petang mengemas dan settle segala kerja rumah.. Sempatlah juga sedia breakfast simple & menu tenggahari untuk lunch.

Breakfast.... 
Roti bakar + Mushroom soup.

Lunch - Sup tulang... Nyumssss

Sebelah malam.. Naik motor pusing kampung cari kedai. Ni kedai kampung jer.. Tapi makanan dia awesome dan murah.

26.03.2017
Lastt.... Back to school...
Bento simple untuk Fasya... Garlic bread+mushroom soup

Sekian...

L.O.V.E❤,
Lya Afrina👰

26 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Akak jalan-jalan cuti sekolah ni pun sebab nak gi Johor baharu sebab kenduri kahwin Lya..
Jadi teuskan ajer percutian ke Legoland..

Ok jugalah jalan2 kuantan tu..
sedap pulak tengok makanan tu :)

- dieyana - said...

okey la tu Asya, dh bnyk jalan2 tu, acik lagi lah, tk g mana2 pun, hihihi.

Lya, saya doakan semua urusan awk dipermudahkan-Nya. Amin.

semoga awk terus kuat, kuat dan kuat, ya!...insya-Allah....

Zie Azi said...

tamat dah cuti sekolah, anak2 pun malas nak bangun pagi dahhh

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Lya..lama kak atie xsinggah kat sini.Dah makin besar anak daya Lya tu...dah pandai bergaya..hehe

shahdiana said...

hahah..yang tak tahan tu tang penyakit cermin tu...dari anak bawak ke ibu ehh...hihihih

Mrs Velentine said...

berakhir cuti sekolah bermula lah misi sedaikan bekal untuk anak ke sekolah

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

btol tu fasya..gi kuantan pon berjalan gak kan..lagipon rumah fasya dekat ngan pantai dah best2..hihi..by the way, kat taman gelora tu kita jarang jalan2..tak pernah gi area jambatan gantung tu...

Adam said...

Bila agaknya saya dapat baca tulisan u lagi. Janganlah mood menulis asik ke laut.

wahida said...

amboiii kemain lagi fasya posingg...siap melentik gitu...comel je tau...

Chekgu Azrine said...

samala auntie falsya..semua xg mana2 pun..hahaha

Emarieys said...

sekejap jer seminggu berlalu... dah mula sekolah pun... eh, taman gelora ada tempat best erkh..bolehlah singgah jika ke sana nanti.

hainom OKje said...

Semoga Lya di berikan kesihatan yg baik ye....
Biasalah budak budak Lya.... kawan dia bercuti dia pun teringin. Sama je ngan anak anak hakak ni terutamanya yg bongsu tu.
Geramnya tengok mangga tu Lya... oren sungguh....

Nour Adieb said...

sy yg bukan budak ni pun suka tngk barang2. x beli xpa, tengok pun dah puas 😄

el said...

haihh x g jalan2 katanya
tgk merata asya mama papa bw p jln2..hihi
xpuas berjalan ke ape ni hihi

Anis Azalea said...

Layankan aje kehendak anak dara sorang ni..nanti dia dah besar nak jalan dengan kawan2 kita pulak yang sedih..

eynda said...

Wahhh Fasya bercuti sakan ye :-)

Wa said...


pandai betul posing anak dara sorang ni...manis je muka dia..mcm mama dia jugak...

Nina Mads said...

cuti sekolah seminggu tak rasa lama pun.. huhu
hahah penyakit cermin ya. jd lah 2 beranak pon

Nour Adieb said...

ehhh, biar betul kedai kampung? sekali pandang, serupa makanan hipster 😱 nampak sodap 😍 dah lama x naik motor pi ronda2

♥MAMASYAZA♥ said...

Sama jugak akak....dah lama tak berblog...tetiba hati jd rindu nak singgah jln2 umah kwn2 n jengok umah sendiri yg dah lama bersawang. Asik ngadap ig je

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

pndai posing tau si kecik comel tu ..tak pernah tak comel..hihi

hainom OKje said...

Rasa mcm dah komen ke Lya yg belum publish?

Adam said...

Saya belum komen ke?

εïзmmyHazaεïз said...

bestnye makan2 lya.. anak dara makin besar dah...

dear anies said...

wahhh masih rajin ya lya sediakan bento utk fasya...

Nina Mads said...

kalau cuti sekolah mcm tu lahh tp rasanya time sek menengah tak best langsung sbb kena bt homework 😂😂

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)