Thursday, March 2, 2017

Sharing Is Caring....

Assalammualaikum & Salam Sejahtera
Sharing is caring gittew...
Sebenarnya tak ada apa pon sangat...
Cuma bila bab nak fikir title tu selalu problem...
Mati kutu mak...

Just nak simpan cerita kat sini...
Apabila ada anak perempuan mula meningkat dewasa..
Dah mula pandai memilih nak pakai apa...
Dah mula rasa nak melawa..nak cantik macam orang besar...
Apa yang mama pakai... itu dia nak..

Adoiii....
Zaman mama baya awak dulu selekeh sangat tau..
Tak retinya nak bercomey bagai ni..
Kalau pakai tudungm rambut keluar habis..Senget benget sekali..

Kisahnya...
Sekarang anak dara mama ni dah mula berkongsi tudung dengan mama..
Tudung jenis bawal lah... Kalau shawl tu besar...
Nak sangat dia pakai tudung bawal...
Katanya macam retissssss..... Aduhhhh !

Ni baru 9tahun...
Nanti dah masuk sekolah menengah...
Mula berkongsi baju & kasut dengan mama kot..
Silap alat mekap pon semua nak kan???

Gini rupanya ada anak pompuan..
Kadang rasa seronok jugak lalui semua ni..
Tapi yang pening mama lah nak siapkan dia...
Hahahah

Lepas ni,
Mama beli banyak-banyak tudung bawal camni...
Kalau ada saiz budak kan bagus..

Ni tudung bawal crepe mama..
Alaaaa... habis adjust mama tau...

Ni memang instant shawl untuk dia...

Ni bawal Pucci mama...
Selai ni je bawal pucci mama...
Tu pom dia nak.. haha

L.O.V.E❤,
Lya Afrina๐Ÿ‘ฐ

23 comments:

Norhayati Mohd Isa said...

Comel nya anak dara Lya..
Ikut kan ajer Lya..
Akak pun ada 2 anak dara..
Benda elok kan untuk menutup aurat..
Dah perempuan mesti nak cantik ajer :D

- dieyana - said...

Alahai sweetnya pakai tudung bawal tu ;-))

+ e.z + said...

comelnya fasya, pandai bergaya :)
bab tajuk tuh memang. susah kan nak pikir kengkadang. ntah apa-apa je pun ez letak.

amirah said...

lahai comeinyaaaa asya...tu la liya, betulla orang kata anak perempuan ni mmeng versi kecik ibunya...hehehe...anak2 akk sume dah cenggini jugak..abis kena kebas mama punya brg2..huhuhu

Nafira usof said...

Budak-budak sekarang memang cepat besar dan matang.
takpe lah Lya. nanti ade geng nak kongsi pakai tudung. baru x bazir beli mahal2. pakai sama2 sampai lebam.
hehehehehehe

Fiza Rahman said...

Comel. Coming soon anak dara kita pon macam ni kot. Skang ni dah pandai pakai bedak & gincu ibu dia nih.

E'in said...

bestkan bile anak pmpn dah besar.. boleh kongsi minat same-same.. next nanti nak baby girl laa.. in shaa Allah.. eh? haha

aryan azra said...

anak2 sekarang memang pandai sangat nak melawakan

Asha Lya said...

Seronok erkk ada ank ppuan, ada geng hhehe

Nora Karim said...

Wah.. kemain.... auntie pun tak pakai pucci... hehehe comei pulak tu...

aizamia 3 said...

Seronok bila leh share barang dengan kita kan.. ;)

Nour Adieb said...

sy start tahun 5 bkongsi tdg dgn mama ๐Ÿ˜„ sblm2 tu pakai tdg yg khas utk kami adik-beradik. sampai skrg, kami tetap share tdg bawal ๐Ÿ˜‰ yg lg best, size kami adik-beradik pompuan tak jauh beza. boleh pnjm2 pakaian ๐Ÿ˜

mama tisya said...

Ank gegurl gtu la.. Nk melaram.. Pasni bole share2 la

TunSha Ayunie said...

Memang seronok kan ada anak perempuan. Kita boleh buat dia melaram.. hihi.. Comel Fasha :)

Ena said...

sweet je kan bila anak dah pandai request itu ini. Asya dah 9 tahun. Bayangkan anak dara ina tu dah pom 12 tahun dan memg blh pakai baju ina sbb dah sama tinggi. tp x lama la baju2 ina yg dia blh pakai sbb terasa dia sangat cepat membesar.

ZULHILMI TEMPOYAK said...

hehehe.. besaq nnt jd model ni. hehehe

IK Tia said...

ini asya yang sis citer tu ye. dah besar pun dia. alhamdulillah. sedih saya baca pengalaman sis tu tapi dalam masa yang sama buat saya rasa bersyukur dengan kehidupan saya yang sekarang. kisah sis, saya jadikan motivasi.

shahdiana said...

BUDAK-BUDAK SKNG TAK BOLE DIPAKSA..BIAR BERTUDUNG DENGAN RELA HATI...ANAK2 AKK PUN YANG NO 3 TU MMG SENDIRI DIA SUKA..YANG NO 2 TU JENIS LANTAK P LA... :d

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

dah pndai demand ye dia..hihi.bijak2..zara setakat ni tak minat sgt bershawl..ada gak beberapa helai shawl jaranggg sgt pakai die nak tudung ekspress jugak..hahaha

Anis Azalea said...

Fasya pakai tudung bawal comel sangat..

Fiza Rahman said...

Pandai asya bergaya. Anak dara kita tu coming soon macam ni jugak lah kot. Skan dah pandai nak ber lipstick bagai ☺

hainom OKje said...

Haha....namanya pompuan Lya, kecik ke besar kalau dah namanya pompuan, pompuan jugaklah haha...
Ok jugak share barang dengan mama...tak payah nak beli dua dah.

Nina Mads said...

pandai dh melawa anak dara lya ni.. hehehe
nasib anak tunggal, tak pening2

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (138) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (62) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)