Thursday, April 6, 2017

Beauty And The Beast & Happy 30th Birthday GSC Cinema !

Assalammualaikum & Salam Sejahtera.

Akhirnya ...munculkan diri juga. Entri pertama untuk bulan April ni. Tahun ni penat sikit. Penat berulang-alik ke hospital. Penat jugak nak hadap macam-macam yang hosp dah plan tu. Kita follow je la.. Demi kebaikan kan??

Last week sempat bawa Fasya tonton movie kontroversi "Beauty & The Beast". Dari tahun lepas tunggu ni. Hampir frust jugaklah, pada mulanya ingatkan dah tak tayang terus kat Malayisa.. Hehehe. Yang pasti full house ! 

Beauty & The Beast salah satu cerita dongeng yang sangat popular dan dinantikan. Semestinya filem ni best...cuma rasa macam tak puas tengok.. Ada muzikal sikit dalam filem ni. Muzikal dia best-best . Yang pasti, comeynya Emma Watson. Dah besar dia haaa.. 

Pasal kontroversi tu macamana?? Sebenarnya kalo bukan sebab pengarah dan kontroversi tu...memang tak perasan langsung pasal isu tu tau. Last scene, just Le Fou menari dangan lelaki dan dia senyum penuh makna.. Tu je la.. Scene tak sampai 5min pom. Kalo bukan sebab kontroversi tu... Xde langsung terfikir isu tu.. Sebab dia orang menari ramai-ramai & time tukar pasangan tarian tu..dia termenari dengan lelaki.. Itu jer lah..

Sempena birthday month GSC Cinema , ada photobooth serba gold. Termasuk kotak pop corn pom.. Yang best GSC anjurkan contest sempena birthday ke 30. So, sape bertuah dapatlaj sebiji epal merah yang limited edition tu. Lya pom cuba jugak join..Manalah tahu rezeki kan???

Budak paling eksited.
Masa ni baru masuk. Orang pertama masuk tu.. Hehe.

Wefie dulu...

Photobooth beauty&the beast xde.  
Kita tumpang power rangers je la..

Overall, saya bagi 5 bintang untuk Beauty And The Beast!

................................

Sebelum tengok wayang sempat survey tiles kat showroom WhitE House, Semambu Kuantan. Orang-orang kemaman kalau nak beli tiles datang kedai area semambu ni, harga murah. Selain tu kita boleh masuk showroom white house dan boleh pilih design yang kita nak. Lepas tu, kita pergi jer mana-mana kedai mozek area situ bagitahu code yang berkenan. 

Memang hobi mama...suka snap pic anak dara mama ni. Semua ni kenangan bila dia besar.  Kenangan yang takkan berulang.

Lepas dah survey tiles...round-round dalam mall sementara tunggu pukul 5 nak masuk panggung. Fuhhh patah kaki.  Last-last kononnya tengok kasut..padahal nak tumpang lepak sini. Hehe

3 of us..
Tumpang duduk yerrr...
Hehehee

Till we meet again😊😀😃

L.O.V.E❤,
Lya Afrina👰

11 comments:

mama tisya said...

Tu la rmi peminat beauty and the beast.. Nasibaik tayang juga kn.. Xpi tgk lagi

aryan azra said...

semua cakap best citer nih..haish bila lah akak nak pegi tengok pulak nih

syawalsimpsons said...

tak berkesempatan nak tgk lagi...tp mmg rata2 kata citer dia mmg best

Dalila Zakaria said...

Semoga kesihatan lya dlm keadaan yg baik..
Sakit pun sempat jugak layan fasya tgk movie ye..

nayfatimah rasyid said...

mesti best kan ;)
ari tu tgk power rangers jew...nnti nak pi tgk citer nie plak !!!

Nour Adieb said...

kalau x dihebohkan pasal isu gay dlm B&B tu, pasti penonton xkan perasan kan. sebab rata2 sy baca review yg lain, semua komen camtu. yg pntg emma watson comel 😁

Wawa Yusoff said...

alamak.... syioknya layan kat cinema.. kita layan kat KODI je.. gambar pun sendu2 je.. huhuhuh

Anis Azalea said...

Kita suka tumpang ekon. Hahaha.. dah panas2 tu kan masuk kedai buat2 nak pilih padahal nak ekon syokkkk..

Adam said...

Lya beri 5 bintang tu berdasar kan apa? Kesemuanya berapa bintang. Lima bintang per lima bintang ke?

Cantiknya gambar budak paling excited tu.

Zie Azi said...

semoga di beri kesihatan yg baik ya..
ingt kan B&B ini tak bolh masuk panggung malaysia sebb kontraversi isu gay tu di perbesarkan, tp seriusly mmg best B&B ni, muzikal dlm ni pun happening rasa nk menari sekali..hihii

hainom OKje said...

La ye ke... hakak tengok jugak baru baru ni, tp tak perasan pun part tu hihi...

Muzikal rupanya ye Lya cite ni. Tu yg boring sikit tu. Pada hakaklah...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (135) WEEKEND (114) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (96) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) MyHappyFamily (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (57) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Sinopsis (51) Ramadhan (49) DapurLyaBerasap (48) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Jom Singgah (43) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) NuFF (33) D.I.A.R.I (32) Let's Eat (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (28) Video (27) MamaAsya (26) S.A.N.T.A.I (26) Tempat Makan Best Di Kemaman (26) Tempat Makan Best Di Terengganu (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (19) mama+papa+fasya (19) Do It Yourself (18) Villafasyafrina (18) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) fasyafrinatraveltales (11) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) DecobyLya (8) Idea Bento (8) Travel (8) Deko VillaCintaku (7) Parenting (7) mama+papa (7) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Tempat Makanan Best Di Kuantan (4) Family Day (3) Lyafrina's Instagram (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) Mamalovefasyafrina (1)