Wednesday, May 17, 2017

Krim By Kula Cakes

Assalammuaikum & Salam Sejahtera

Gali punya gali jumpa entri ni kat draft.. Ya ampun, dari bulan 1 dulu..tapi lupa nak publish.. Hehe.. Eh, banyak giler rupanya entri kat draft, tapi tak publish pom. Adeh... Rasanya Kula Cakes sangat terkenal dengan Manggo Cheese Cakenya yang super duper sedap. Ni salah satu lagi cabang Kula Cakes, iaitu KRIM yang merupakan cafe berasakan aiskrim homemade. Saya nak cuba ni memang kena tengok keadaan Fasya betul-betul OK, baru boleh bagi dia makan aiskrim. Tapi sikit je pom dia makan. Sekadar lepas hajat dia. Hehe.

Lokasi & lain-lain detail leh check kat IG : KRIM
Tak reti nak bagi plan lokasi. Hehe

Depan kafe.. Cantik.

Tudia.... Fasya punya. Topping tu boleh tambah sendiri. Macam-macam ada,.

Papa ambil biscuit sandwich ke apa nama ntah.. Lupa dah.
Tapi kat luar, agak besar ni... Mama??? Ambik yang Fasya sikit & yang papa sikit. Sekadar merasa. mama kureng sikit aiskrim ni,

3 of us...

OOTD dulu...
sebelum bertolak.. hehe

Nah hadiahnya... Padahal makan sikit sangat tu.
Maybe aiskrim sejuk dan makan dalam aircond kot.
Seba salah kan?? Bila tak bagi..anak merayu-rayu rasa kesian sangat.
Bila dah bagi..macam ni pulok jadinya...

Last... hari mama kerja ikut mama gi opis.

L.O.V.E❤,
Lya Afrina๐Ÿ‘ฐ

12 comments:

mama tisya said...

biskut sandwich tu best nmpk

norhidana miswan said...

kula kek yg glamer ni yek....

sedap lak nengok sekerim asya tuh...
sian lak ye lps mkn sekerim kene amik neb....

acik yg dh tua ni pun kadang kalau musim sejuk2 terminum ais segelas trs batuk2 kene amik neb jgk asya... nasib kite sama

E'in said...

alahai.. kesian fasya.. dah suke dapat makan aiskrim lepas tu semput plak ye..

Zie Azi said...

sekrag musim budak2 batuk, flu..
bila start nak flu je kita yg riso kan, mcm2 vitamin bg takmo kena flu, paling kurang terkena jugak huhuu
semoga afrina cepat sembuh ya...

wahida said...

alahai...sian fasya...mmg serba salah kita mak2 ni kan...bukan selalu nak bg mkn eskem pun..makan pun sikit je...tapi dah makan, dapat sakit pulak...huhu...

Panphila said...

Lah, kenapa pula jadinya si kakak tu? Asthma?

http://panphila.blogspot.my

dear anies said...

alaaa terliur laa tgk biskut sandwich tu... yg jual kt 7E ais krim tu kecik sgt ;-)

Nina Mads said...

teringin nk mkn kt sini fames betol tgk kawan2 sanggup ke sana hehehe

aryan azra said...

nampak sedap je aiskrimnya tu..alahai sian fasya, betullah lya kadang serba salah bila anak meminta2 nak makan kan, tapi kesian juga dekat dorang bila dah sakit macam tu

Puan Kutu said...

Alahai kesiannya fasya..kita yg tua ni pun tak tahan daulat inikan pulak budak..dah dia teringin sgt..klu sy pun tak smp hati tak bagi

hainom OKje said...

Tak pernah sampai kat Kula. Tp mmg femes tempat ni kan Lya.
Hakak pun kurang jugak benda benda manis ni, tapi nak jugak rasa hihi....
Alahai siannya Fasha. Risaukan Lya kalau anak sakit mcm tu

SalbiahM said...

aduh..kesian Fasya. bila sedap terus lupa sakit ye. teringin nak pergi kula cakes ni. selalu baca kat blog ni

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (138) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (61) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)