Sunday, May 21, 2017

Makan Luar

Assalammuaikum & Salam Sejahtera

Terlebih rajin pulak nak update. Bukan apa, banyak sangat pic dalam HP ni. Nak delete semua sayang. Jadi simpan kenangan kat sini. Kadagang-kadagg, bila kurang sihat sangat, memang pilih untuk makan kat luar jer. Nak masak tak larat. Tapi kadang makan, separuh nasi pom tak dapat habiskan. Hari elok, boleh je habiskan... Tapi tiap kali makan memang req nasi separuh jer, sebab kurang selera makan & kadang-kadang bukan tak nak makan, cuma sakit sangat. Bila makanan masuk, sakit teramat..Terus terpaksa stop makan walaupon lapar. Takpelah, ujian. So yang dapat nikmat makan & kesihatan hargai sebaiknya...

Warung Kak Ha Pok Clamp, Kuala Kemaman
Salah satu tempat feberet saya kat sini.
Masakan dia memang menjadi & sedap.

Bukan senang nak bergambar berdua..

Macam biasa..inilah makanan dia... hehehe

Tiap kali order ikan siakap..Mesti suh masak dua jenis camni. Bahagian kepala memang febret saya & bahagian ekor memang feberer papa Fasya. Saya lak suka masak stim (time xde selera..hirup kuah segar jer). Papa lak mmg suka masak 3 rasa.. Jadi adil dan saksama.hehe. Cas harga tetap utk seekor ikan.

Restoran Terapung, Bukit Kuang
Dulu-dulu tempat ni romantiklah..makan atas sungai disinari lampu neon romantik gittu.. Hehe.

OOTD dulu lah... Ngeh ngeh

Pic anak dara mama. Leh tengok ikan dalam sangkar tepi tu.

Makan ni jer.... Kalo tomyam + telur dadar tak pernah bosan. Mulut ni asyik nak makan masam-masam jer. Haha

L.O.V.E❤,
Lya Afrina👰

11 comments:

mama tisya said...

oh bole masak 2 jenis gtu ye siakap tu..tp charge harga 2menu ke camne tu

Husna Rahman said...

betul..nikmat dapat makan dengan selesa tu sangat besar

mamapp said...

Aslm lya.. apa Khabar?

Dalila Zakaria said...

Tom yam sedap kn..masam2 pedas..sedap je klu hirup kuah die..

Nina Mads said...

sedappp2 semuanyaa heee makan lya nanti nk puasa dh

aryan azra said...

akak pun suka kalau tom yam dengan telur dadar..memang peberet.

dear anies said...

sama laa kite lya... x boleh rs nyer kalu tom yam x pekena dgn telur dadar... rs cm kureng je.... hahahaha

umi alya said...

Ha'aaa naper erkkkk, pantang singgah kedai makan, tetap order yang sama..

Nasi, tomyam, telur dadar, kailan ikan masin, sambal belacan vs timun..

Puan Kutu said...

Lya memang kuat..memang rasa tersentuh sgt dengan kata2 hargai nikmat makan dan sihat tu..huhu

Senang kan order camtu..sekor ikan belah dua ikut selera memasing..terbaik.hehe

hainom OKje said...

Mmg tulah lauk femes kat kedai tomyam ek. Tomyam ngan telur dadar pun dah best sangat

SalbiahM said...

lapar pulak tengah puasa tengok gambar makanan ni..huhu

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (138) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (61) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)