Tuesday, May 16, 2017

Projek Hadiah Hari Guru 2017

Assalammuaikum & Salam Sejahtera

Sejak Fasya dah sekolah ni, memang rutin setiap tahun nak kena fikir hadiah apa nak bagi pada cikgu. Macam biasa, saya suka bagi sesuatu yang boleh digunakan sebagai hadiah. Kalau last year bagi brooch untuk cikgu prerempuan & set pen untuk cikgu lelaki. Tahun ni pon still sama, bagi set pen paper mate + note book. Kalau ikut perancangan awal nak buat ala-ala bouquet tu. Tapi disebabkan last minute, packing dalam paper bag biasa jer. Hahaha. Nasiblah nak... mama ingatkan minggu depan..rupanya minggu ni dah.. 
Packing simple jer...

Untuk membezakan hadiah nak bagi pada cikgu lelaki & wanita.
Padahal hadial sama jer... Cuma warna je lah.. Fasya lah, suh buat macam ni jugak, Haha

Isi dalamnya just set pen Paper Mate + Note Pad.
Bagi sesuatu yang berguna untuk cikgu.

Kad yang Fasya D.I.Y sendiri.

Penuh semangat tu..
Hehe,,hari ni ada sambutan hari guru kat sekolah.
Sempat selfie pagi dengan mama...

Tetiba dapat idea nak mengayat macam ni.
Haha. Tampal kat paperbag tu.

Last but not least,
Selamat Hari Guru Buat Semua Warga Pendidik.
Terima Kasih Atas Segala Curahan Ilmu Yang Diberikan.
Semoga Terus Berkhidmat Dengan Cemerlang & Terbilan.

L.O.V.E❤,
Lya Afrina👰

13 comments:

mama tisya said...

rajinnye DIY..syok cikgu2 yg dpt tu

Zie Azi said...

kreatif nya, klu time teacher day, pening mak2 ni fikir nak bagi ape kat cikgu..

norhidana miswan said...

lya mmg rajin btl bt diy ngn asya kan....
asya pun msti ngikut lya nnti, rajin n kretip bt mcm2 diy...

PERMATABIRU said...

selamat hari guru..anak2 sy masih kecil xreti nak bg lagi dekat cikgu2 hehe

C i k R e n e x said...

Bagi ni pun cikgu2 dah suma sgt sbb mmg kgunaan dieorang kan.

nayfatimah rasyid said...

wow, kreatifnya Fasha ;)
acik main balut jew ngan kertas adiah ')
'Happy Teachers Day ' to all teachers in Malaysia ;)

NanyFadhly said...

Kemas dan cantik sangat gaya balutan termasuk paper bag yang digunakan tuh. Terbaik lah korang, kreatif :)

wahida said...

selamat hari guru buat semua warga pendidik...

anak2 i bg coklat je utk guru2 kesayangan dorang...huhu..

dear anies said...

dua2 rajin dua kreatif

Nina Mads said...

kreatif 2 beranak ni hehehe.. rajin mendeco pun ye

aryan azra said...

kretif sangat..cantik, kata2 tu pun best

amirah said...

lahai rajinnyaaaa...

Puan Kutu said...

Semangat tengok fasya diy..bagus kan oreparation hadiah camni.didik anak menghargai cikgu

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (79) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (71) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (34) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) mama+papa+fasya (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)