Sunday, June 18, 2017

Berbuka Di Jaman Tory Resepi

Assalammualikum & Salam Sejahtera

Last week kot, teringin nak makan ikan pekasam. Since mulut tak sihat ni, asyik nak makan yang ada rasa masam²+masin jer. Kat sini memang terkenal dengan masak lemak daging salai cilipadi & patin bakar tempoyak, siap berapi-api bila hidang tu.

Sempena Ramadhan ada buffet special. Saya just ambil yang set C .
Nasi putih & minuman boleh tambah free jer .

Kita booking dulu. Tapi full house! Memang dah penuh orang booking. Jadi terperosoklah kat belakang kedai. Memang dah dibukakan kanopi besar. Bayangkan tingkat atas, bawah, depan,tepi & belakang kedai full. Katanya, biasa orang booking sehari sebelum. Kalau walk-in camni nasiblah.

Sementara tunggu waktu berbuka.
Sempat penuhkan insta story mama dengan app baru kat IG.

Alhamdulillah. Dapat jugak merasa walau tak dapat makan banyak & habiskan. Masa ni sakit sangat lagi nak makan. Sekarang baru OK sikit. Dah boleh makan banyak sikit & mula berselera. Tu pom lepas blood press terlalu rendah. Cuba juga paksa makan banyak sikit walau sakit². Rasa badan dah sekeping sangat. Pakai seluar pom londeh habis😜. Harap muka je sejenis bambam. Tunggulah betul² sihat nanti, sekelip mata berat akan naik semula😅.

L.O.V.E❤,
Lya Afrina👰

5 comments:

lieyalatif said...

tempat sedap...masak penuh kasih sayng mmg org repeat dtg kan lya...tu ganjaran meniaga dgn ikhlas....

tak pe lya..slow2 tau..jgn paksa...hope lya sihat2 ajek ....

Dhiera nadhirah said...

salam lya. lama dah tak jenguk sini. hai fasya. besar dah awak

penah makan sekali dekat jaman tori ni. Gila sedap la!
masa tu amek set daging salai. pergh. terangkat sangat.
sup ayam kampung dia pun best makan dengan roti.

adudu. dah la puasa. terbayang-bayang pulak

hainom OKje said...

Hakak Ramadhan kali ni lauk lauk mmg banyak masak dpd membeli Lya... Beli kuih muih jerlah. Tak kuasa nak buat haha....Syukur sangat sebenarnya.

Bulan puasa mmg kena booking awal kalau nak makan kat luarkan... kalau tak alamatnya kena buka lepas mahghrib le

Emarieys said...

Wah, nampak tempat nya sangat menarik.

mamapp said...

Mmg nmpak lya kurus sgt. Take care ye. Mesti sedap makanan kt situ smpai full house

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (80) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (72) INFO (67) Asya's School (59) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (49) Shopping (47) Birthday (46) Love IS Cinta (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Jom Singgah (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) F.A.M.I.L.Y (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) H.O.L.I.D.A.Y (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (27) Tempat Makan Best Di Terengganu (27) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) mama+papa+fasya (24) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) fasyafrinatraveltales (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) mama+papa (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1)