Wednesday, August 16, 2017

BEST FRIEND IS LIKE THE...

Assalammualaikum & Salam Sejahtera.

15tahun berlalu... Tapi segar di ingatan. Percaturan dari Nya yang cukup indah. Pada tarikh ni, itulah pertemuan pertama. Hanya asbab menemani kawan dia (kawan sek saya) ziarah waktu saya sakit & lumpuh. Ibarat pelangi muncul selepas hujan.. Selepas pertemuan pertama tu... Tak sangka dia hulurkan salam persahabatan & we are bestfriend. Satu²nya sahabat yang tak pernah tinggalkan diri ini di saat kehidupan hampir gelap+musnah. Dia telah menyempurnakan segala kekurangan diri. Dikorbankan usia mudanya untuk menjaga diri ini secara halal. Alhamdulillah walaupun awalnya saya ragu². Usia 20 & 21 kt dah sah bernikah. Seminggu selepas nikah saya kritikal n berumah di hosp. Awk tunaikan sebaiknya janji awk pd family saya & sampai sekarang awk msh sama seperti dulu. Terima kasih atas segalanya.. Saya tahu awak penat sangat jaga saya.. Tapi saya doakan tempat terindah di akhirat sana atas setiap pgorbanan menjaga saya sakit esp tiap kali saya tenat n waktu saya lumpuh dulu. Happy friendship anniversary to my best friend @fain84 ๐Ÿ’‘

16.08.2003 - 16.08.2017
Best friend is like the ray of sunshine in the darkness. When storm clouds of life are gathering and it seems that there’s no hope, the best friend will always come to you and light your way out.


L.O.V.E❤,
Lya Afrina๐Ÿ‘ฐ

8 comments:

Mummydearie said...

Tahniah, Lya!

Selamat menyambut friendship anniversary. Untung sangat Lya tau walaupun teruk diduga olehNya, dikurniakan 'permata' terindah dalam hidup. Semoga kebahagiaan berkekalan hingga ke jannah.

Akak harap entri ulangtahun ni akan dapat ditatap lagi untuk tahun-tahun mendatang. Amiinnn!

Anis Azalea said...

๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข๐Ÿ˜ข
Orang macam dia susah nak cari. Semoga jodoh kalian berpanjangan hingga jannah.

el said...

Alhamdulilah bertuah lya

umi alya said...

Ya Allah, sebak dihati akak..

Alhamdulillah Lya dipertemukan dengan lelaki hebat, mg kalian bahgia selamanya, aamiin

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

happy friendship anniversary lya n suami..=)

mawar_berduri said...

awww sweet sgt nih..semoga kekal hingga ke jannah Lya ...amin

aryan azra said...

akak sangat terharu bila membaca coretan lya nih, aturan Allah sangat indahkan, Alhamdulillah lya dipertemukan dengan seorang lelaki yang baik, yang dapat menjaga lya ketika susah dan senang..moga ikatan perkahwinan lya dan fain berkekalan hingga ke dalam syurga.

dear anies said...

kenapa banyakkaaaaa semut kat skrin niiiiii ;-)

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (138) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (61) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Birthday (49) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) mama+papa+fasya (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) fasyafrinavacationtime (1) ma (1)