Thursday, September 21, 2017

Jejak Kelantan : Eon Mall - Wakaf Che Yeh - Rehal Food Trucks

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Setelah 4 bulan berlalu... Inilah masa untuk kembali mengali cerita lama. He he he he. Bulan Mei 2017 baru-baru ni berpeluang jejak kaki ke Kelantan. Memang eksited jugak nak jejak negeri serambi Mekah ni. Kebetulan papa Fasya berkursus di Kelantan, jadi bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal... teruslah ambik peluang untuk kenal negeri kelate ni. Pernah jejak Kelantan zaman kecik-kecik dulu. Sebelum terlupa, nak share hotel saya menginap time ni di Hanis Villa Hotel (Sekarang dah tukar nama kalau tak silap). 

Nak cerita banyak pom dah lupa sebab dah lama.. Papa Fasya berkursus sebelah pagi... Jadi habis kursus petang barulah berpeluang nak jalan-jalan sikit. Let's go.....

5 May 2017
EON MALL, Kota Bharu Kelantan

Ni mall dekat Kelantan yang agak "sohor" (femes) orang kata. Dikatakan mall terbesar di Pantai Timor. Masuk dalam mall ni, biasa-biasa jer shopping complex dia.. Tapi apa yang buatkan saya eksited nak ke sini???? Semestinya sebab ada KAISON kat sini ! Satu-satunya KAISON di pantai timor waktu tu.. Tapi... nanti dah ada cawangan Kaison dekat Kuantan City Mall (Yihaaaaaaa..bakal menjadi pelanggan tetap untuk cuci mata.. hahaha)

3 of us


Masuk kaison last-last beli kiriman orang yang banyak. Hahaha. Sendiri masuk dah jadi blur plok nak apa. Beli beberapa kerat jer. Bila balik rumah mula lah.. nyesalnyaaaaa tak beli. 

Yang best jugak sebab ada Index Living Mall...
Beli la bakul kain putih sebijik.. Sebab cun !

WAKAF CHE YEH

Best datang sini. Meriah sangat suasana malam. Memang pasar dia besar yang amat. Macam-macam jualan ada & semuanya murah yang amat. Antaranya tudung bawal, shawl, kain pasang, blouse & jeans.. Kalau ke Kelantan wajib lah ke sini.

REHAL FOOD TRUCKS

Tak diakui, suasana malam kat sini agak lengang & sunyi.. Saya sendiri tak tahu kat mana tempat menarik untuk diterjah time malam ni. Google2, jumpalah kat sini. Maybe kat sini port lepak-lepak dia orang. 

Sekadar melawat kawasan jer... sebab dah kenyang makan dekat gerai Wakaf Che Yeh tadi.

Dekat area sini adalah mural art ni sikit kat tepi bangunan.
 Boleh la snap-snap pic untuk kenangan

Last..naik kuda jer keliling kawasan bandar ni. Oklah tu, at least ada jugak xtvt.
Dah siap, kita orang waze ke Pantai Cahaya Bulan sebenarnya.. Kot-kotlah suasana malam dia meriah macam kat Pantai Teluk Chempedak. Tapi hampehhhhh... waze tu bawa kita ke hutan mana ntah.. Muahahahahhaahaa... Last-last bagitau papa, balik hotel la . Jadi tak dapat dipastikan macammana suasana malam dekat Pantai Cahaya Bulan ni.


L.O.V.E❤,
Lya Afrina๐Ÿ‘ฐ

4 comments:

el said...

el tingin nau nau nak pi kaison
kaison paling dekat nun kat ipoh tu

aryan azra said...

kaison tu akak tak pernah masuk walaupun dekat je dengan rumah hahaha, tengok barang2 memang menariklah

dear anies said...

wakaf che yeh tu tu kalau tersesat mmg susah nk kembali ke pangkal jln sbb mata ralit tgk brg murah haahahah

Nora Karim said...

Syoknya... teringin nak pegi Kelantan... kena plan la gini...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (199) Asya's Story (137) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (98) MyHappyFamily (82) About Me (77) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (67) Asya's School (60) MACAM2 ADA (57) Friend (56) M.E.M.O.R.Y (53) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) DapurLyaBerasap (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Birthday (46) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Photoshoot (44) Singgah Rasa (44) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (39) CINEMA (35) Check-Up (33) D.I.A.R.I (33) Let's Eat (33) NuFF (33) H.O.L.I.D.A.Y (32) XTVT (31) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) Asya's Friend (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Tempat Makan Best Di Terengganu (28) mama+papa+fasya (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) I care..U Care.. We Care (16) fasyafrinatraveltales (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Papa Asya (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) Idea Bento (8) Travel (8) mama+papa (8) Parenting (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) Ulangtahun Perkahwinan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) MY JOBs (1) de (1) ma (1)