Monday, November 13, 2017

Elmanzeel Cafe : Surprise Birthday Celebration For Papa Fasya

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

31.10.2017
Sempena birthday papa Fasya baru-baru ni, adalah buar surprise sikit dari biasa. Time beday kita dulu dia terkejutkan kita, kali ni kita terkejutkan dia pulok.. Tapi dengan kita-kita terkejut sama. Haha. Sebelum tu nak ucapkan terima kasih pada yang wish & mendoakan papa Fasya kat entri sebelum ni. Pasal hadiah tu, dia jumpa cari akhirnya.. Tapi yang jumpanya anak dia.. Hahaha.

pic ni snap lepas dah balik

Al-kisahnya, pada 31hb tu saya memang dah booking awal-awal dekat cafe tu. Just booking menu & meja febret kita orang kalo ke situ. Saya pilih cafe ni sebab ada nasi goreng Lamb febret papa Fasya kat sini. Tapi nak dijadikan cerita, pada tarikh tersebut saya balik lewat lak sebab kena siapkan tender.. Huwaaaaa.. Hampir nak nangis. Haha. Plan kul 8am tu memang dah nak ada kat cafe tu, sebabnya Fasya kan tgh final exam.. tak naklah balik lewat. Nak samb review study sikit-sikit .


Dah balik pon kul 8pm dari opis. Masa ambil tu, papa Fasya ajak makan terus sebab lapor.. Tapi saya berkeras kena balik gak dulu.. Nak mandi-mandi..pastu gi makan kat kedai area rumah je. Haha. Lepas tu papa tengok saya bersiap lawo-lawo. Kata nak makan kedai kat rumah jer.. Last-last saya suh dia pilih nak makan mana?? ( Dalam hati dah berdebauuuu...kot-kot lah pilih cafe lain).. Tapi mujur dia pilih cafe yang saya dah booking siap-siap tu. Kalo dia tak pilih yang tu pandai-pandai lah wak cerita ajak ke situ. Haha


Sampai je cafe dekat kul 9am dah.. Masuk je dalam tu terkejut papa Fasya ada belon-belon bagai. Haha. Belon bouquet tu tempah dengan officemate papa Fasya jer.. Dapat murah. Pastu minta dia belikan kek SR 1 slice. Sampai jer situ, terkejut gak tengok cafe ni deko meja makan bagai + layanan VIP terus dia bagi. Haha. Tengok kek xde atas meja... terus whtsapp kawan tu tanya mana kek?? Ingat lupa beli.... Katanya dah tinggal dekat cafe tu. Agaknya dia keluarkan lepas makan kot. 




Sekali tengah syok makan... dia tutup lampu dan pasang lagu happy birthday sambil bawak kek tu.. Aikkkk...dengan mama sendiri tersepraissss.. Sampai tak sempat mama nak rekod video. Hahahaha.. tak plan pom nak buat macam ni. Apa-apa pun tqsm buat kafe ni sebab dah meninggalkan memori cukup manis untuk papa Fasya.

Ok...meh bergambar kenangan sebelum balik..

Malam sebelum tu..
gigih tulis kad untuk papa dia.

Love💘,
Lya Afrina

8 comments:

Ann Ishak said...

kemain semangat fasya tulis kad birthday :D

+ e.z + said...

best sgt. kalo ez sure nak pitamk tergesuttzzzz.... he2. sweet. moga papa fasya diberikan kesihatan yang baik & lebih bahagia untuk tahun-tahun seterusnya. amin.

Nora Karim said...

Cantiknya dia deco meja untuk birthday boy tu... sweet kemain Lya.. hehehe apapun semoga birthday boy diberikan kesihatan yang baik, umur yang berkat dan sentiasa dimurahkan rezeki. InsyaAllah, amin...

umi alya said...

alorrrrrrrrr sweetnya..

hepi bday papa fasya..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said...

elmanzeel.ni mcm.cafe kakak lab mate..tp lom sempat2 singgah try.makan lg..hihi..nway, nice deco kat cafe tu..nmpk sweet sgt celebrtion..😊

mama tisya said...

sure busday boy terharu dpt surprise ni hehe

**kita dh update review psl MAPSPERAK..nanti baca la

m.u.l.a.n said...

Happy Bestday Papa Fasya..

Mimi Azirah said...

Wahhh surprise sgt...

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (196) Asya's Story (141) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (93) MyHappyFamily (83) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (66) Asya's School (63) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Birthday (52) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) About Me (50) DapurLyaBerasap (50) M.E.M.O.R.Y (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Singgah Rasa (44) Photoshoot (43) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (37) CINEMA (35) Lyafrina (35) D.I.A.R.I (33) H.O.L.I.D.A.Y (33) Let's Eat (33) NuFF (33) Check-Up (32) Asya's Friend (30) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) XTVT (30) mama+papa+fasya (30) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) fasyafrinavacationtime (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) LegasiCikguAmran (1) LegasiMekAdik (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) ma (1)