Monday, December 18, 2017

03.11.2017 : Kejutan Hari Jadi Buat Fasya di D'Beteng Cafe

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

03.11.2017 - Alhamdulillah..apa yang mamapa rancang berjalan dengan lancar. Kejutan memang menjadi. Baru ada masa nk entrikan ni.. Dah 1bulan++ dah. Biasa tiap tahun just buat makan-makan dekat rumah jer.. Cuma tahun ni kesihatan tak seberapa..dan bila survey... Makan2 kat rumah atau kedai, kos sama jer.. So better la pilih kat kedai..kita pom tak penat nal mengemas lepas tu. In shaa Allah, mmg tiap tahun akan belanja family saya & papa fasya makan².. Ambil peluang rai selalu beday fasya. 

Belon ni last minut setup... Papa dia lah bersungguh sangat.

Rainbow cake theme Unicorn (cuma tak bagi letak muka unicorn..just buat bunga² tu jer.. Puas hati sangat, sebab baker ni boleh buat seperti yang saya nak.

Kek budget Oreo . Tapi rasanya serous secret recepi.. Kalo yang yang dah rasa tahu la... Harga saya dapat untuk kek ni just RM10. Haha.. Alhamdulillah..moga makin murah rezeki kak Yati.


Dua-dua kek ni saya tempah tempat yang sama. Lepas solat Jumaat , pergi rumah baker ambik kek dan terus hantar kat kafe ni.Time ni tinggal Fasya kat rumah Nek Ma dia. Kek order 2 biji.. 1 tu order kek budget jer.. Fasya sendiri mmg tak tahu kewujudan kek ni..mmg seperais sgt.. Saya just bawa balik kek budget tu.. Sampai rumah, saya bagitau petang ni kt potong kek 3 org kat tepi pantai๐Ÿ˜‚. Hahaha.

Masa yang dinantikan... Lepas asar terus bersiap.. Pakaikan dia comey².. Dalam kereta dia pelik sebab tak lalu jalan ke pantai.. Sempat mamapapa kelentong bagitahu nak gi minum air jap kat kedai๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Sampai je cafe ni, tetiba dia ternampak tokma dia.. " Ehhh.. Tokma ada lah..tokma buat mde situ". Mama dah tak tahan dalam perut. Dia tak nampak belon² tu, sebab parking tersorok sikit . Lepas tu muncul lak, mak2 sedara, sepupu2 dia. Haha.. Tanya lagi.. " ehh..sebab apa ada sini semua". Mama+papa pom terus ajak keluar kereta.. Jomla minum2 dlu dengan dia orang. Sampai je dalam kafe, dia terkejut dah..ada banyak belon².. Tergamam.. Haha.

Otw ke cafe tu sempat singgah kedai EcoSave Rm2.12 tu... Saje nak tengok kot² ada bunga atas kepala.. Sekali jumpa.. Kebetulan sedondon pulak dengan tudung dia tu. 

Papa & Fasya

3 of us

Masa ni nak potok kek beday dia.
Baru je nak potong tetiba...
Lagu happy birhday berkumandang. Sambil org bawakan kek unicorn kt dia..
Punyalah tergamam dia๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚

Muka terkejut kena sepraisss

Alhamdulillah.. 
Happy mama tengok anak mama happy.. 
Nampak sangat muka dja terharu, nak menitik air mata๐Ÿ˜‚
Kek sedap๐Ÿ˜‹

My big family..
Alhamdulillah...dapat berkumpul walau adik-beradik saya tak complete sebab duk jauh².

10.11.2017
Tak habis lagi kisah beday tu๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚. Bersambung dengan pencarian hadiah beday untuk dia. 
Otw ke kuantan

Isi perut dulu..

Taraaaa.. Ni hadiah beday dia.. Tak plan pom nak beli ni. Sebab sebenarnya just nak cari buku² jer sebagai hadiah..sebab dia request hadiah buku cerita jer.. Alhamdulillah, tak cerewet dia ni. Tp time jalan2 dalam mall tu, mama nampak beg ni.. Dan rasa lawo sangat... Terus belikan untuk dia..sebagai hadiah.


Dan... Ini hadiah yang dia request..
Alah...kalo bukan time beday pom, beli sokmo jugak buku cerita dia..


Alhamdulillah, dah 9 tahun usia baby ajaib mama.
 Cepat sangat waktu berlalu. Video ni gigih mama edit dan dedikasikan untuk anak mama .

Love๐Ÿ’˜,
Lya Afrina

1 comment:

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Happy Birthday Fasya Farina, semoga membesar menjadi anak yang solehah dan berjaya didunia dana khirat amin

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (196) Asya's Story (141) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (93) MyHappyFamily (83) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (66) Asya's School (63) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Birthday (52) Ramadhan (52) CAREMONY (51) Sinopsis (51) About Me (50) DapurLyaBerasap (50) M.E.M.O.R.Y (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Singgah Rasa (44) Photoshoot (43) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (37) CINEMA (35) Lyafrina (35) D.I.A.R.I (33) H.O.L.I.D.A.Y (33) Let's Eat (33) NuFF (33) Check-Up (32) Asya's Friend (30) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) XTVT (30) mama+papa+fasya (30) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) fasyafrinavacationtime (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) LegasiCikguAmran (1) LegasiMekAdik (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) ma (1)