Saturday, March 17, 2018

Tiga Puluh Tiga

Assalammualaikum & Salam Sejahtera

Baru memunculkan diri.. Entah kemana hilang semua semangat tu. Banyak faktor yang membuatkan blog ni terabai. Faktor utamanya sebab kesihatan lah. Bulan Feb aritu warded... Hampir sebulan gak tak masuk keje. Haha. Pastu dengan kondisi mata nak mengadap skrin. Ditambah dengan komitmen kehidupan sekarang, sebab..masa cepat betul berlalu kan. Tapi takpe lah, selagi ada masa & ruang untuk update kita update. Harapnya, ini bukanlah entri terakhir dari saya. Bukan apa, takut juga kan.... Tapi saya still aktif kat IG. Senang nak upload+update. Boleh la folo saya IG saya lya_afrina .

Sekadar nak abadikan kenangan sempena hari lahir saya yang ke-33  pada 10 Mac 2018 baru ni. Apaaa??? Tiga puluh tigaaaa?? Haha. Makin tua oiii! Tak tahu nak wish apa... sebab dah tak ada apa yang saya inginkan, melainkan dapat menikmati hidup sebaiknya bersama semua insan tersayang +dipanjangkan umur sebab nak tengok sangat Fasya membesar + berkahwin & memiliki cucu. Jauh betul angan2 ni. Haha

10.03.2018
Time beday baru ni saya tak seberapa sihat betul + mood pom merudum. Jadi memang jiwa pon entah apa-apa. Ni pom, papa Fasya ambil saya kat opis, masuk dalam rumah tiba-tiba dapat booommmm dari anak. Surrpriseee!! Terharu juga mama. Sebab dia ni selalu bersusah payah nak seprais kan mama. Selalu nak buat mama happy. Siap banner tu semua dia buat sendiri. Yang percikan boom tu pom dia buat sendiri guna gelung bulat tisu dapur + belon jer. Mak mertua+anak-anak sedara siap masak makanan lagi untuk beday ni. Ehh..terharu gak.. Macam budak kecik lak. Haha.. Tapi lupa nak snap pic ramai2 dengan family.

Orang kuat majlis.. Pakai kalah beday girl dah ha.. 
Sepupu dia la ni pakaikan dia lawo2 camni. 

Tu dia... Gelung tisu tu... dalam dia letak makhluk halus yang berterabur tu.. Kat hujung tu letak belon.. Bila tarik belon tu, terus berterbangan makhluk halus tu.. Kretip gak ye anak mama ni. lepas ni leh DIY sendiri je la.. Tak payah beli lagi.. Ada dapat kad juga dari dia, tapi lupa nak snap.. Nanti la upload semula untuk simpanan kat sini.

Video kenangan sempena umur 33tahun


Love💘,
Lya Afrina

No comments:

KiSah HiDup KiTa :

My Girl (196) Asya's Story (141) WEEKEND (115) in N.A.T.U.R.E (99) Kata HATI LYA (93) MyHappyFamily (83) M.A.K.A.N.A.N (75) AIDILFITRI OR AIDILADHA (74) INFO (66) Asya's School (63) MACAM2 ADA (57) Friend (56) Birthday (52) CAREMONY (51) Ramadhan (51) Sinopsis (51) About Me (50) DapurLyaBerasap (50) M.E.M.O.R.Y (50) Love IS Cinta (47) Shopping (47) Jom Singgah (46) PERISTIWA (46) H.A.D.I.A.H (45) Singgah Rasa (44) Photoshoot (43) F.A.M.I.L.Y (41) Blogger (40) C.O.N.T.E.S.T (40) My L.O.V.E (37) CINEMA (35) Lyafrina (35) D.I.A.R.I (33) H.O.L.I.D.A.Y (33) Let's Eat (33) NuFF (33) Check-Up (32) Asya's Friend (30) OFFICE GSSB (30) SPECIAL DAY (30) XTVT (30) mama+papa+fasya (30) Tempat Makan Best Di Terengganu (29) MamaAsya (28) Tempat Makan Best Di Kemaman (28) Video (27) S.A.N.T.A.I (26) TenangJiwaBatin (26) Blog Cahaya Hatiku (25) I love ISLAM (25) Beauty N Health (23) Isu (20) PLAYground (20) Throwback (20) Do It Yourself (19) Villafasyafrina (19) Jom Jalan-Jalan (17) My Hobby (17) fasyafrinatraveltales (17) I care..U Care.. We Care (16) Bento Asya (15) Novel (15) Artis (14) Papa Asya (14) Fotografi (13) Pregnant (13) Membesar Bagaikan Juara (12) Medical (11) TUTORIAL (11) DecobyLya (10) Deko VillaCintaku (9) Ganu's Word (9) Kata2 Hikmah (9) KuMeowww (9) PETUA (9) mama+papa (9) Idea Bento (8) Travel (8) Parenting (7) Ulangtahun Perkahwinan (7) Tempat Makanan Best Di Kuantan (6) L.U.C.K.Y (5) Ofismate (5) Lyafrina's Instagram (4) Family Day (3) Mamalovefasyafrina (3) Public Holiday (3) DIALOG (2) HOTEL (2) T.A.G (2) fasyafrinavacationtime (2) BekalMama (1) KamarBeraduFasyafrina (1) LegasiCikguAmran (1) LegasiMekAdik (1) MY JOBs (1) TERENGGANU (1) de (1) ma (1)